Bērnu slimnīcas vadītājs iesniedz atlūgumu (110)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis šodien iesniedzis Veselības ministrijā iesniegumu, kurā lūdz veselības stāvokļa dēļ no 19. februāra atbrīvot viņu no valdes priekšsēdētāja amata, ziņo Latvijas radio.

papildināts ar trešo un ceturto rindkopu

Veselības ministrija kā slimnīcas kapitāldaļu turētājs septiņu dienu laikā sasauks dalībnieku sapulci, kurā tiks pieņemts lēmums par slimnīcas valdes sastāva izmaiņām līdz jauna valdes priekšsēdētāja izvēlei.

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) paziņojusi, ka Mozgis vairāk nekā desmit gadus, ieguldot gan savas zināšanas, gan enerģiju un sirdi, veicinājis Bērnu slimnīcas izaugsmi.

Viņa skaidro, ka šī nesavtīgā nodošanās darbam, neskaitot ne darba dienas, ne stundas, "diemžēl maksājusi arī veselību". Taču tai pat laikā ministre izsaka cerību, ka pēc atveseļošanās Mozgis turpinās ar savu pieredzi un zināšanām veicināt Bērnu slimnīcas tālāku attīstību un izaugsmi arī nebūdams tās vadītājs, bet kā savas nozares speciālists.

Jau ziņots, ka pēc korupcijas skandālā iesaistītās firmas „Pamats” kārtējās uzvaras Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas būvdarbu konkursā sabiedrība par atklātību „Delna” bija aicinājusi Veselības ministriju izvērtēt slimnīcas vadītāja Dzintara Mozga atbilstību amatam.

Kaut arī formāli bija atzīts, ka būvdarbu iepirkumu konkursā bija izveidota likumam neatbilstoša iepirkuma komisija, Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Armands Ploriņš neuzskatīja to par iemeslu, lai atstādinātu no amata slimnīcas vadītāju Dzintaru Mozgi.

Aizvadītā novembra beigās Mozgis iesniedza lūgumu VM, kurā uz laiku lūdza apturēt viņa pilnvaras valdes priekšsēdētāja amatā. Šādu lēmumu Mozgis pieņēmis, ņemot vērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzsākto kriminālprocesu, lai nodrošinātu pilnvērtīgu Bērnu slimnīcas valdes darbu, kā arī lai sadarbotos ar tiesībsargājošām institūcijām.

Pēc tam, 15.decembrī, Mozgis atsāka pildīt slimnīcas valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Komentāri (110)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu