Par labu Jaunalksnei no valsts piedzīs tikai 12 000 latu (145)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta šodien nolēma daļēji apmierināt žurnālistes Ilzes Jaunalksnes prasību un piedzīt no valsts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) personā par labu žurnālistei 12 000 latu.

Pārējā daļā Jaunalksnes prasība ir noraidīta. Tāpat tiesa nolēma no valsts VID personā piedzīt tiesas izdevumus 306 latu apmērā.

Šodien tiesa pasludināja saīsināto spriedumu, bet motivējošais būs pieejams no 4.marta. No šā datuma spriedumu kasācijas kārtībā varēs pārsūdzēt 30 dienu laikā.

Jaunalksne pēc sprieduma pasludināšanas žurnālistiem atzina, ka ir gandarīta par šādu nolēmumu, taču to, vai spriedums tiks pārsūdzēts, viņa kopā ar advokātu izlems pēc pilna sprieduma saņemšanas.

Savukārt atbildētājpuses advokāts Pēteris Dālderis žurnālistiem sacīja, ka līdz pilna sprieduma saņemšanai no Finanšu ministrijas puses nekādi komentāri netiks sniegti.

Jau ziņots, ka tiesa šodien pasludināja spriedumu Jaunalksnes prasībā pret valsti par viņas telefona sarunu noklausīšanās dēļ radīto cilvēktiesību un privātās dzīves aizskārumu, kā arī 300 000 latu kompensācijas piedziņu.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, lietas izskatīšana apelācijas kārtībā slēgtā tiesas sēdē tika pabeigta 4.februārī.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 2007.gada 9.februārī daļēji apmierināja Jaunalksnes prasību par 300 000 latu morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu un no valsts Finanšu ministrijas (FM) un VID personā prasītās summas vietā piedzina 100 000 latu kompensāciju.

Apgabaltiesa atzina par prettiesisku FM un VID rīcību, nepildot tiesību normās noteiktās prasības un tā aizskarot Jaunalksnes tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.

Jaunalksne prasību pamatoja ar to, ka Latvijas valsts nav pildījusi savu pienākumu un ir pieļāvusi, ka valsts noslēpumu saturošas ziņas - ierakstītās sarunas - nonāk publiskajā telpā, kā arī nav garantējusi telefona sarunu konfidencialitāti.

Komentāri (145)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu