Ščerbatihs: ja bērni nevis sporto, bet dzer - tā ir vecāku vaina (88)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Deputāts un sportists Viktors Ščerbatihs ir apbēdināts, ka sportam Latvijā zudusi paaudze, kuriem tagad ir 12-18 gadu. Viņš atceras, ka senāk, kad jauniešiem nebija ko darīt, viņi gāja laukā spēlēt futbolu, bet tagad – iet dzert. Pie vainas esot vecāki, jo bērnam ģimenē ir jābūt zināmai disciplīnai. Viņš pats esot audzināts ar šādām metodēm un atzīst, ka ievērojot disciplīnu arī Saeimā.

Latvijas Ziņu kanāla raidījumā "15 karstās minūtes" deputāts atklāj, ka patlaban mācās divās augstskolās – Sporta akadēmijā un Baltijas Starptautiskajā akadēmijā. Sporta akadēmiju viņš plāno pabeigt pēc četriem gadiem, veltot viena kursa apgūšanai divus gadus. Viņš uzskata, ka, ilgāk mācoties, būs tikai gudrāks. Salīdzinot sportu un augstskolu, Ščerbatihs atzīst, ka sportā sportista vietā domā treneris, bet augstskolā esot jādomā pašam.

Sportistiem, kuri dosies uz Ziemas olimpiskajām spēlēm, Ščerbatihs novēl stiprus nervus, jo, ja nervi būs stipri, tad būs arī spēks.

Ščerbatihs intervijā ar nožēlu norāda, ka sporta skolu sistēma Latvijā nav bijusi laba un to ir nepieciešams uzlabot. Viņš uzskata, ka sporta skolas ir vajadzīgas, bet, iespējams, tās būtu jāslēdz un valsts naudu varētu dot sporta federācijām. Viņš uzsver, ka sportā galvenais ir treneri un skola vēl nenozīmē to, ka tur noteikti ir labi treneri, jo labākie strādā klubos. Turklāt ļoti daudzas Latvijā uzbūvētās sporta zāles šobrīd esot neapmeklētas.

Deputāts savulaik esot nodibinājis pats savu svarcelšanas federāciju, bet Olimpiskā komiteja to nav atzinusi. Viņš neslēpj, ka ar esošo federāciju cīņa noris jau gadu.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu