Franči pret britiem: vai eksistē G-punkts? (114)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/gowers

Pavisam nesen zinātnieki Londonā paziņoja, ka tā sauktais sievietes G-punkts nemaz neeksistē un drīzāk ir vien leģenda. Ar to nav mierā Francijas ginekologi, kas Parīzē jau labu laiciņu aktīvi plāno prettriecienu Lielbritānijas gudro galvu apgalvojumiem.

Uz roku pirkstiem saskaitāmas tās lietas vai tēmas, par kurām briti vienmēr zinās vairāk, tostarp kriketu un alus dzeršanas niansēm, tomēr, kad runa ir par seksu, pie vadības pults ķeras franči, raksta "The Guardian".

Pirms trīs nedēļām Londonas Karaliskās koledžas zinātnieki nāca klajā ar paziņojumu, ka noslēpumainais sievietes G-punkts nemaz nepastāv. Franču zinātnieki ar Silvainu Mimounu (Sylvain Mimoun) priekšgalā šo paziņojumu uzskata par nepamatotu, galdā liekot citu teoriju, proti, jutīgā erogēnā zona eksistē 60% sieviešu.

“Britu zinātnieki seksualitāti pētīja, izmantojot absolūtas vērtības. Viņi neieklausās sieviešu teiktajā,” uzskata franču ķirurgs Pjērs Foldē (Pierre Foldè). “Pētījuma rezultāti ir balstīti uz novērojumiem, kas saistīti ar ģenētiku, tomēr sievietes seksualitāte ar to vien neaprobežojas. To nevar ielikt “jā” vai “nē”, “ir” vai “nav” rāmīšos,” norāda franču zinātnieki.

Britu pētījumā tika iztaujātas 1800 sievietes, kurām pašām vajadzēja atbildēt, vai viņām ir tā sauktais G-punkts. Zinātnieki, pamatojoties uz aptaujas rezultātiem, paziņoja: nav pamata domāt, ka tas eksistē.

“Britu pētījums ir labs piemērs atšķirīgu kultūru izpratnei par seksualitāti. Šeit ir saskārusies gallu nenoteiktība ar anglosakšu pragmatisko dzīves skatījumu un degsmi visam rast skaidrojumu,” stāsta ginekoloģe Odile Buisona (Odile Buisson).

Pjērs Foldē, kurš izstrādāja paņēmienu, kā atjaunot jutību sievietei, kas tikusi apgraizīta, ir pārliecināts, ka britu pētījums sākts ar nepareizu pieņēmumu. Nedrīkst uzskatīt, ka visi G-punkti ir vienādi. Viņš aizrāda, ka tā nav nekāda poga, kuru iespējams nospiest, lai uzreiz automātiski gūtu baudījumu.

Savukārt Silvains Mimouns uzskata, ka G-punktu spēs sajust sievietes, kas zinās par tā eksistenci un apzināti vēlēsies to izmantot. Ja sieviete nemēģinās to atrast un tam nebūs pieskārusies nedz viņa, nedz arī kāds cits, erogēnā zona pati no sevis neparādīsies. Tās "neatsaucību" varēs uzskatīt par apzinātas rīcības sekām.

Komentāri (114)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu