Bauskas slimnīca atsāk ārstēt bērnus (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bauskasdzive.lv

Bauskas slimnīcā ar 5. janvāri atsāk ārstēt bērnus un arī neiroloģiskos pacientus. Palātas atrodas galvenās ēkas otrajā stāvā, kur agrāk bija dzemdību un ginekoloģijas nodaļa, līdzās aprūpes nodaļai, informē slimnīcas valdes loceklis Uģis Zeltiņš.

Stacionārā strādās dakteres Aija Tērauda, Zinaida Vītola, neiroloģiskos pacientus ārstēs Juris Landorfs. Darbā pieņemtas divas medicīnas māsas un māsas palīgs. Tie ir mediķi, kuri iepriekš jau strādāja slimnīcā. Ja pacientu skaits augs, būs darbs vēl citām medicīnas māsām, skaidro Uģis Zeltiņš.

Viņš atklāj, ka papildu valsts finansējums nav saņemts, slimnīca cer iztikt ar tās rīcībā esošiem līdzekļiem. Iemesls - kopš pagājušā gada 1. septembra Bauskas slimnīcā bija tikai aprūpes nodaļa un dienas stacionārs, daudzi pacienti bijuši neapmierināti ar to, ka ārstēties jābrauc tālu no mājām. Īpaši pietrūcis iespējas bērniem ārstēties uz vietas, jo Rīgas klīnikas rudenī un ziemā ir pārpildītas.

Ģimenes ārste Ināra Dalbiņa uzskata, ka nevis tuvinieku apmeklējumi, bet laba izmeklēšana un ārstēšana slimniekam ir svarīgāka. Līdz šim uz Jelgavas slimnīcu sūtītie dakteres Ināras Dalbiņas pacienti ir bijuši apmierināti ar ārstēšanos šajā stacionārā. Ja diagnoze ļāvusi atveseļoties aprūpes nodaļā, ģimenes ārste devusi nosūtījumu arī uz Bauskas slimnīcu. Pagaidām ir grūti spriest, kādas būs iespējas ārstēties atjaunotajās nodaļās, jo informācija par to atvēršanu saņemta tikai 4. janvārī.

Informācija par bērnu un neiroloģisko pacientu ārstēšanas iespēju Bauskā ir arī ātrās palīdzības mediķiem. Viss atkarīgs no pacienta diagnozes. Ja nepieciešama akūta, intensīva palīdzība, tad slimnieks jānogādā ārstniecības iestādē, kur tāda ir pieejama, atbild Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Zemgales reģionālā centra dispečere Bauskā Dagnija Ozola.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu