Kuldīgas novada muzejā uzzied karalisko liliju izstāde

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

No 27. līdz 29. jūlijam Kuldīgas novada muzeja ekspozīcijā «Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gadsimta sākumā» būs skatāma liliju izstāde, kura veidota sadarbībā ar Liliju audzētāju biedrību «Lilium Balticum».

Cēlās un krāšņās dārza karalienes lilijas Kuldīgas novada muzejā būs izstādītas jau esošā ekspozīcijā «Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gadsimta sākumā». Interjeru un 20. gs. mēbelējumu papildinās liliju ziedi, priecējot ar krāsām, smaržām un formām. Izstādē varēs redzēt vairāk nekā 30 liliju šķirnes, izvēlēties, kas vislabāk patīk, pasūtīt sīpolus, kā arī saņemt zinošu audzētāju konsultācijas par stādīšanu un audzēšanu.

Liliju daudzveidība ir tik liela, ka katrs interesents var atrast savam dārzam piemērotākās šķirnes gan augu augstuma, gan krāsu, gan ziedēšanas laika ziņā.

Pateicoties dažādu šķirņu atšķirīgajiem ziedēšanas periodiem, priecāties par liliju krāšņumu iespējams visas vasaras garumā.

Kuldīgas novada muzejā lilijas apskatei sarūpējuši selekcionāri un kolekcionāri – Antra Balode no Saulkrastiem, Guntis un Ināra Granti no Daugmales, Aivars un Inta Laķi no Ogres, Andris un Ilona Krūmiņi no Blomes, Sondra Riekstiņa no Slampes, Agra Straumane no Elejas u.c.

Liliju audzētāju biedrība «Lilium Balticum» apvieno liliju kolekcionārus, selekcionārus un audzētājus. Tā regulāri rīko liliju izstādes kā Rīgā, tā citās Latvijas pilsētās, organizē ekskursijas pie audzētājiem, lekcijas un seminārus, popularizē lilijas, un it sevišķi Latvijas selekcionāru izveidotās šķirnes.

Kuldīgas novada muzeja pirmajā stāvā visu mēnesi būs apskatāma mākslinieces Ilzes Riekstiņas fotogrāfiju izstāde «Karaliskā lilija».

Vairāk informācijas meklē šeit!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu