Paklājs, kas no modes tik ātri neizies

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/Instagram

Pēdējo piecu gadu laikā īpaši pieprasīti ir kļuvuši melnbaltie marokāņu paklāji ar visdažādākajiem rakstiem - zigzagiem, rombiem un dimantu formas motīviem. Pūkainie paklāji iederēsies teju jebkurā interjerā un atsvaidzinās pat visdrūmāko mājokli.

Lieli, mazi, taisnstūrveida vai apaļi - melnbaltos marokāņu paklājus jeb tā sauktos Beni Ourain paklājus interjera dizaineri ir spējuši iekļaut jebkurā istabā un jebkādos dizaina stilos. Melnbaltie paklāji lieliski iederēsies gan modernā dzīvoklī, gan lauku mājiņā - atliek vien atrast īsto izmēru, tekstūru un motīvu.

Gaišie paklāji spēj vizuāli palielināt telpu un padarīt to gaišāku, tāpēc šāda veida grīdsega būs piemērota tiem, kuru mājās sienas un grīda ir ieturētas tumšākos toņos. Arī gaišās un lielās telpās var iekļaut šāda tipa paklājus, tomēr, lai telpa nekļūtu pavisam blāva, nāksies vien padomāt par krāsainiem akcentiem, piemēram, košiem aizkariem vai dekoratīvajiem spilveniem uz dīvāna.

A post shared by Judith - Blogger (@huizedop) on

Visierastākā paklāja dzīvesvieta ir dzīvojamā istaba, taču tie iederēsies arī guļamistabās, virtuvēs, ēdamistabās un pat vannas istabās. Vannas istabai un virtuvei gan izvēlies plānāku kokvilnas paklāju, kas ir vieglāk iztīrāms un ko drīkst mazgāt arī veļas mašīnā.

A post shared by Zoco Home (@zocohome) on

Lielākajai daļai Beni Ourain paklāju dominējošā krāsa ir krēmīgi baltais tonis, bet sekundārā - melnā, pelēkā vai tumši brūnā, taču visai bieži ir manāmi arī apvērsti varianti - tumši paklāji ar baltiem rakstiem un līnijām.

A post shared by BENIFEZ (@benifez.ru) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu