CNN: Pēc uzbrukuma Skripaļiem Maskavai nosūtīta kodēta ziņa (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BEN STANSALL / AFP

Pēc uzbrukuma bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai Lielbritānijas militārā bāze Kiprā pārtvērusi kodētu ziņojumu Maskavai, raidorganizācijai CNN pavēstījis informācijas avots, kas pietuvināts britu izmeklēšanai.

Kā ziņots, Lielbritānijas policija uzskata, ka tai izdevies identificēt personas, kas turamas aizdomās par bijušā krievu dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu, ceturtdien ziņoja aģentūra «Press Association» (PA).

Slepkavības mēģinājumā bija iesaistīti vairāki Krievijas pilsoņi, PA pavēstījis par izmeklēšanas gaitu informēts avots, piebilstot, ka aizdomās turamo identitātes apstiprinātas, salīdzinot drošības videokameru ierakstus un valstī ieceļojošo personu datus.

CNN informācijas avots pavēstīja, ka uzbrucēji bijuši divi. Drīz pēc uzbrukuma sarīkošanas viņi devušies prom no Lielbritānijas - domājams, komerciālā lidmašīnas reisā. Par aizbraukšanu no valsts viņi paziņojuši kodētā ziņojumā Maskavai.

Uzbrucēji ceļojuši ar neīstiem vārdiem. Lai arī PA ziņoja, ka uzbrucēji bijuši Krievijas pilsoņi, taču CNN avots sacīja, ka par to vēl nav pilnīgas pārliecības.

30.martā Hītrovas lidostā Londonā tika pārmeklēts Krievijas aviosabiedrības "Aeroflot" reiss, taču Lielbritānijas valdība tolaik to raksturoja kā "rutinētu" pārbaudi.

Krievijas vēstnieks Lielbritānijā Aleksandrs Jakovenko ceturtdien noraidīja medijos izskanējušo informāciju, sakot, ka Lielbritānija vēl nav nākusi klajā ar oficiālu paziņojumu.

Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas pārstāve sakariem ar presi sacīja: «Šī ir patlaban notiekoša un sarežģīta izmeklēšana, un es nevaru komentēt par pieņēmumiem ap to.»

Lielbritānija iepriekš Skripaļa saindēšanā ar nervu indi "Novičok" apsūdzējusi Krieviju, taču Maskava savu atbildību noliedz.

Skripaļs un viņa meita 4.martā tika atrasti saļimuši uz soliņa Anglijas pilsētā Solsberi. Vēlāk noskaidrojās, ka viņi bija saindējušies ar nervus paralizējošo vielu «Novičok». Lielbritānija notikušajā vainoja Krieviju.

Sergejs un Jūlija Skripaļi no slimnīcas izrakstīti.

Jūnija beigās tuvējā pilsētā Eimesberi vēl divi cilvēki saindējās ar «Novičok», nonākot saskarē ar kādu saindētu priekšmetu, iespējams, smaržu pudelīti.

Dona Stērdžesa pēc vairākām slimnīcā aizvadītām dienām nomira, bet viņas dzīvesbiedrs Čārlijs Roulijs joprojām ārstējas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu