No "Attīstībai/Par!" vēlēšanās kandidēs arī Inese Voika un mākslinieks Aigars Bikše (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partiju apvienībai "Attīstībai/Par!" (AP!) pievienojusies labas pārvaldības un pretkorupcijas eksperte Inese Voika un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesors Aigars Bikše, kuri abi kandidēs 13. Saeimas vēlēšanās, informēja politiskā spēka preses sekretāre Laila Spaliņa.

"Esmu pārliecināta, ka Latvijas iedzīvotāji ir pelnījuši labi pārvaldītu valsti un tādas politiskās partijas, kuru biedri sadarbībā meklē labākos risinājumus Latvijas un iedzīvotāju izaugsmei, nevis privātām kabatām vai varu varas pēc," pauž Voika.

Jaunā politiķe norāda, ka pirms 20 gadiem piedalījās "Delnas" dibināšanā, kas bija pirmā Latvijas mēroga nevalstiskā organizācija korupcijas novēršanai. Tādējādi esot iedibinātas tādas tradīcijas kā politikas uzraudzību un principu noteikšana, ko Voika cer nodrošināt arī politiskā līmenī.

Politiskajā spēkā norāda, ka Voika minētajā laika posmā veidojusi reformas Austrumeiropas valstīs, strādājusi ar Moldovas, Ukrainas, Gruzijas, Polijas, Latvijas un citām valdībām, kā arī sadarbojusies ar dažādām starptautiskajām organizācijām. Viņa ieguvusi maģistra grādu valsts pārvaldē Hārvardas universitātē ASV.

Savukārt profesors Bikše pauž, ka viņam nav pieņemama sabiedriski nozīmīgu tēmu iztirzāšana virtuvē, viņš labprāt par tām runā publiski. Viņš akcentē, ka vēlas mainīt savu politiskās līdzdalības formu, un pauž pārliecību, ka veidojas jauna valsts politiķu paaudze un es vēlos piedalīties šajā procesā.

"Es iestājos par atbalstu jaunām ģimenēm un ģimenēm ar daudziem bērniem; par izglītību visos līmeņos un pētniecību, kas saistīta ar uzņēmējdarbību," pauž jaunais politiķis. "Attīstībai/Par!" norāda, ka Bikše savulaik sarīkojis šovu "Kura te nav aita?", vēršoties pret politisko spēku atkarību no privāto ziedotāju kabatas biezuma, savukārt Ventspilī "Govju parādes" laikā Bikše savulaik protestējis pret prasību kāpt uz vienas skatuves ar "smagos kriminālnoziegumos apsūdzēto (..) Aivaru Lembergu".

Aigars Bikše ir gan LMA profesors, gan tēlnieks. Viņš sarīkojis sešas personālizstādes, kā arī izveidojis pieminekli Latgales valstsvīram Francim Trasunam Rēzeknē.

"Attīstībai/Par!" deputātu kandidātu sarakstu 13.Saeimas vēlēšanām iesniegs augusta sākumā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu