Saeimas vēlēšanās neplāno piedalīties astoņi pašreizējā sasaukuma deputāti (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās neplāno piedalīties astoņi pašreizējā parlamenta sasaukuma deputāti.

Parlamentārietis, Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) vadītājs Andris Siliņš (ZZS) nolēmis nekandidēt 13.Saeimas vēlēšanās, jo vairāk nekā desmit gadus pēc pensijas vecuma sasniegšanas nolēmis "beidzot sākt atpūsties". Siliņš aģentūrai LETA norādīja, ka turpinās ieņemt LPF vadītāja amatu līdz brīdim, kamēr šajā amatā tiks ievēlēts kāds cits.

Arī no partijas "Vienotība" saraksta ievēlētā 12.Saeimas deputāte Lolita Čigāne nolēmusi nekandidēt 13.Saeimas vēlēšanās. "Esmu nolēmusi "iepauzēt" un 13.Saeimas vēlēšanās nekandidēt," publicētajā ierakstā savā mājaslapā norādījusi parlamentāriete, reizē paužot pateicību "Jaunās Vienotības" kolēģiem, kuri viņu bija aicinājuši kandidēt no politiskā spēka saraksta. Čigāne aģentūrai LETA neizslēdza iespēju tālākā nākotnē atgriezties politikā ar līdzīgi domājošu komandu.

Tāpat nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš un parlamentārieši Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) un Andris Buiķis (VL-TB/LNNK) neplāno kandidēt 13.Saeimas vēlēšanās. Bērziņš norādījis, ka redz, ka ir jauni aktīvi cilvēki, kas būtu gatavi iesaistīties lielajā politikā. Politiķis gan uzsvēra, ka politiku atstāt neplāno, tāpēc viņš turpinās būt aktīvs VL-TB/LNNK biedrs, "paužot tos pašus uzskatus, aizstāvot konservatīvas vērtības kā iepriekš".

Cilinskis aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka nostrādājis Saeimas deputāta amatā jau astoņus gadus, un, viņaprāt, cilvēks nevar efektīvi darboties, ja ilgu laiku ir vienā amatā un neko nemaina. Deputāts atgādināja, ka arī citās jomās un profesijās ir pilnvaru termiņu ierobežojumi vai rotācija.

Arī Buiķis norādīja, ka jau astoņus gadus ir Saeimā un ka ir "gados". Politiķim ir jau ieplānots zinātniskais darbs ar kolēģiem nākamajiem pieciem gadiem, kā arī viņš raksta grāmatu.

Arī ilggadējais parlamenta deputāts, skandalozākais "Vienotības" frakcijas pārstāvis Dzintars Zaķis neplāno kandidēt šogad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. "Ir jau 16 gadi politikā aiz muguras, paaudžu maiņai ir jānotiek," iepriekš pauda Zaķis. Viņš sacīja, ka jādod iespēja jauniem, enerģiskiem un perspektīviem politiķiem nonākt pie teikšanas. Pēc iepriekšējās Saeimas vēlēšanām tiesās nonāca vairākas lietas par balsu pirkšanu par labu Zaķim.

Arī deputāts Askolds Kļaviņš (ZZS) nolēmis nepiedalīties 13.Saeimas vēlēšanas, iepriekš norādīja pats politiķis.

Tāpat parlamenta vēlēšanās nekandidēs pie frakcijām nepiederošais deputāts Ilmārs Latkovskis, jūnijā vēstīja laikraksts "Diena".

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu