Informēs par piekrastes piesārņojuma monitoringa rezultātiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) 2.augustā plkst.10 notiks preses konference, kurā informēs par ikgadējās ekspedīcijas "Mana jūra" piekrastes piesārņojuma monitoringa rezultātiem, informē Vides izglītības fonds.

Apkopotajos monitoringa rezultātos ietilpst konstatētais atkritumu apjoms piekrastē un tā tendences, atkritumu frakciju īpatsvara dinamika, kā arī tīrāko un netīrāko pludmaļu tops.

Konferencē piedalīsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK), kā arī citi VARAM un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji.

"Šogad, kad kampaņas izvērtējumi norisinājās tūrisma sezonas pīķa apstākļos, varam novērot apstiprināmies savā ziņā paradoksālu tendenci," pauda kampaņas eksperts Jānis Ulme, piebilstot, ka pašvaldību ieguldījums pludmaļu apsaimniekošanā ir palielinājies, tomēr tās kļūst aizvien netīrākas. Ulme uzsvēra, ka situācijas risināšanai steidzami nepieciešami sistēmiski risinājumi valsts politikas līmenī.

Kā ziņots, 1.jūlijā no Nidas startēja septītā vides aktīvistu ekspedīcija "Mana jūra", kuras laikā līdz Ainažiem tika veikts Latvijas jūras piekrastes atkritumu monitorings.

Ekspedīcijas dalībnieki kājām nogāja vairāk nekā 500 kilometrus, pa ceļam tiekoties ar vietējiem aktīvistiem, īstenojot jūru piesārņojošo atkrituma monitoringu, piedaloties "zaļajās nodarbībās" un klausoties brīvdabas koncertus. Šogad ekspedīcijas laikā notika vēl kas nebijis - gatavošanās iniciatīvai "Piekrastes Tīrrade", kas norisināsies visu septembri un kuras laikā kopīgiem spēkiem Latvijas valsts simtgadei tiks dāvināta tīra piekraste.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu