"Pekle" Rīgas centrā: ielas virsmas uzkarst līdz +57 grādiem (4)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pilsēta cilvēkiem

+57 grādi pēc Celsija - tik lielu ielas virsmas temperatūru 1. augustā fiksēja apvienība "Pilsēta cilvēkiem", norādot uz būtisku problēmu - Rīgas centrs īpaši karstā vasarā ir nepiemērots dzīvošanai.

Augusta pirmajā dienā, kad termometra stabiņš Rīgā turējās ap +30 grādiem, apvienība "Pilsēta cilvēkiem" veica pētījumu, lai noskaidrotu ielu virsmu temperatūru atšķirību koku paēnā un vietās, uz kurām krīt tieši saules stari.

Temperatūru atšķirība patiesi ir vērā ņemama, piemēram, bērnu laukumā Barona ielā virsmas temperatūra sasniedza +57 grādus, Čaka ielā +50 grādus, Kr. Barona ielā +52 grādus, bet J. Asara, Kr. Valdemāra un Zvaigžņu ielā, kur ir koki un ēna, temperatūra bija +28 grādi.

"Diemžēl reti kurā Rīgas centra ielā ir koki, un to skaits daudzu gadu garumā ir samazinājies, jo par kokiem Rīga.lv pienācīgi nerūpējas, sāls ietekmē tie nokalst, jauni [koki] tiek stādīti reti, iestādītie koku stādi ir mazi kociņi, kuri ziemās intensīvo sāls kaisīšanu neiztur un, ja arī izdzīvo, tad patvērumu no saules daudzus gadus nespēs radīt," norāda apvienība.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece, Dzintra Āboliņa, informē, ka pašvaldība pieejamā finansējuma ietvaros atjauno koku stādījumus pilsētas centrā, piemēram,  SIA “Rīgas meži” šogad ir iestādījusi jaunus kokus Raiņa bulvārī, Kalpaka bulvārī un Elizabetes ielā pie Vērmanes dārza. Tieši šobrīd tiek stādīti 30 liepu dižstādi Z.A.Meierovica bulvārī un Aspazijas bulvārī, kā arī Brīvības bulvāra liepu alejā. Rekonstruējot pilsētas centrālās ielas, iespēju robežās tiek stādīti jauni koki un krūmi. Šogad jūlijā ar 14 liepām papildināti stādījumi Kr.Barona ielā.

Portāls TVNET jau vēstīja par "Pilsēta cilvēkiem" koku stādīšanas akciju Rīgā, kuru pēcāk asi kritizēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), nosaucot aktīvistus par "pajoliņiem". 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu