Saūda Arābija par "jaukšanos iekšējās lietās" izraida Kanādas vēstnieku

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saūda Arābija izraidījusi Kanādas vēstnieku Rijādā, šādi reaģējot, citējot amatpersonas, uz "klaju iejaukšanos karalistes iekšējās lietās", svētdien vēsta oficiālie mediji. Kanādas vēstnieks pasludināts par "persona non grata", un viņam valsts jāpamet 24 stundu laikā, vēsta ziņu aģentūra SPA.

Saūda Arābija arī atsauc savu vēstnieku no Otavas un aptur visas jaunos investīciju un tirdzniecības darījumus ar Kanādu.

Kanādas ārlietu ministre Kristja Frīlenda ceturtdien tviterī atzina, ka ir ļoti satraukta par to, ka Saūda Arābijas varasiestādes aizturējušas apcietinātā saūdarābu blogera Raifa Badavi māsu Samaru Badavi un prominento aktīvisti Nasimu as Sadu.

"Kanāda ir kopā ar Badavi ģimeni šajos grūtajos laikos, un mēs stingri turpinām aicināt atbrīvot Raifu un Samaru Badavi," tviterī apliecināja ministre.

Raifa Badavi sieva Ensafa Haidara ar pāra trim bērniem dzīvo Kvebekā kopš 2013.gada. Viņi šovasar kļuva par Kanādas pilsoņiem.

"Mēs esam informēti par to, ko Kanādas ārlietu ministre un Kanādas vēstniecība karalistē ir paudušas par, kā viņa un tā to sauc, "pilsoniskās sabiedrības tiesību aktīvistiem, un mēs apstiprinām, ka šī negatīvā un pārsteidzoša attieksme ir aplams apgalvojums," Saūda Arābijas Ārlietu ministrija svētdien paziņoja tviterī.

Kanāda ir noziegusies pret karalistes likumiem un procedūrām, norādīja ministrija, piebilstot, ka Kanāda ir pārkāpusi tās jurisdikciju un suverenitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu