Indonēzijas kūrortā pēc zemestrīces bez pajumtes palikuši 70 000 cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Zemestrīce, kas svētdien satricināja tūristu iecienīto Indonēzijas Lombokas salu, atstājusi bez mājām 70 000 cilvēku, kuri tagad spiesti mitināties improvizētās patversmēs un saskaras ar dzeramā ūdens, pārtikas un medikamentu trūkumu.

Seklā 6,9 magnitūdu zemestrīce laupīja dzīvību vismaz 105 cilvēkiem un izraisīja paniku salas iedzīvotāju un tūristu vidū.

Zemestrīce satricināja Lomboku nedēļu pēc tam, kad 6,4 magnitūdas stipra zemestrīce salā laupīja dzīvu 17 cilvēkiem.

Svētdien notikušajā zemestrīcē 236 guvuši smagus savainojumus.

Indonēzijas Nacionālās katastrofu pārvaldības aģentūras preses sekretārs Sutopo Purvo Nugroho sacīja, ka pastiprināta cilvēku evakuēšana, taču vēl joprojām ir daudz problēmu.

"Upuru skaits turpina pieaugt. Vairāk nekā 70 000 cilvēku ir evakuēti un desmitiem tūkstoši māju ir sabrukušas," sacīja Nugroho.

Glābēji ar smago tehniku rokas cauri drupām, kur agrāk atradās mājas, skolas un mošejas, cerībā atrast vēl kādu izdzīvojušo.

Varasiestādes paziņojušas, ka tām nepieciešama palīdzība medikamentu un pārtikas sagādē, kā arī papildu medicīnas darbinieki.

Indonēzijas Sarkanā krusta pārstāvis sacīja, ka vairāki ciemati ir pilnībā iznīcināti, tajos sagruvušas visas ēkas un deformēti ceļi un tilti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu