Izraēlas gaisa triecienos Gazas joslā nogalināti trīs palestīnieši

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Izraēlas armija trešdienas vakarā un ceturtdienas rītā īstenoja gaisa triecienus Gazas joslā, atbildot uz izšautām raķetēm no šīs palestīniešu teritorijas uz Izraēlu, un šajos gaisa triecienos tika nogalināti trīs palestīnieši, paziņoja Gazas joslas Veselības ministrija.

Nogalinātie palestīnieši ir 23 gadus veca grūtniece un viņas 18 mēnešus vecā meita, kā arī 30 gadus vecs Gazas joslā valdošās islāmistu kustības "Hamas" bruņotā spārna kaujinieks, paziņoja Veselības ministrijas preses sekretārs Ašrafs al Kedra.

Sieviete devītajā grūtniecības mēnesī un viņas meita gāja bojā ceturtdienas rītā Gazas joslas centrālās daļas pilsētā Deirelballahā, bet "Hamas" kaujinieks tika nogalināts trešdienas vakarā Gazas joslas ziemeļos.

Gaisa triecienos arī tika ievainoti astoņi palestīniešu civiliedzīvotāji.

Pēc Izraēlas armijas paziņojuma, ka tā vēršas pret "terora objektiem Gazas joslā", virs Gazas pilsētas pacēlās dūmu grīstes.

"Hamas" informēja, ka nogalinātais vīrietis Ali Gandurs bijis šī grupējuma bruņotā spārna loceklis.

Pirms tam trešdien vismaz 20 no Gazas joslas izšautas raķetes trāpīja Izraēlas pilsētā Sderotā netālu no Gazas joslas ziemeļu robežas, paziņoja Izraēlas policija un armija.

Vismaz trīs izraēlieši Sderotā tika viegli ievainoti ar šrapneli, bet vairākiem citiem tika sniegta medicīniskā palīdzība pēc pārciesta šoka.

"Hamas" militārais spārns uzņēmās atbildību par šo raķešu apšaudi.

Izraēlas armija paziņoja, ka ir konstatēta apmēram 70 raķešu izšaušana no Gazas joslas uz Izraēlas teritoriju. Lielākā daļa šo raķešu nokrita klajās vietās, 11 tika pārtvertas, bet vismaz 20 trāpīja Sderotā.

Atsevišķas Sderotas daļas tika slēgtas, un policijas spridzekļu eksperti darbojās trieciena vietās.

Otrdien Gazas joslā Izraēlas armijas ugunī dzīvību zaudēja divi "Hamas" militārā spārna kaujinieki, un "Hamas" brīdināja Izraēlu, ka tai būs jāsamaksā par šo uzbrukumu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu