Igaunijā kļūdaini izšautās raķetes meklēšanas vietā izcēlies ugunsgrēks (1)

Papildināts
TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Igaunijas dabas parkā, kur, visticamāk, nokrita Spānijas iznīcinātāja kļūdaini izšautā raķete, izcēlies ugunsgrēks, ziņo portāls "Postimees". Teritorija uz laiku norobežota, lai neapdraudētu cilvēkus.

Nokritusī raķete izraisījusi kūdras ugunsgrēku, ziņo LETA.

"Meklēšanas zonā izcēlies ugunsgrēks, pašlaik notiek tā dzēšana. Kad ugunsgrēks būs apdzēsts, eksperti varēs sākt strādāt ar lietiskajiem pierādījumiem, lai noteiktu raķetes piezemēšanās vietu," norāda Igaunijas Aizsardzības spēku preses sekretārs Aivo Vahemetss.

Aizsardzības spēku pārstāvis trešdien sacīja, ka "ir 95% iespēja, ka pazudusī raķete atrasta, lai gan vēl trūkst svarīgas tās daļas". 

Ceturtdien par raķetes daļu meklēšanas gaitu un ugunsgrēka dzēšanu Igaunijas valdības sēdē informēja aizsardzības ministrs Jiri Luiks.

"Ugunsgrēks tiek kontrolēts, pašlaik ne raķetes daļas, ne kaujas galviņa nav atrastas. Šodien meklēšanā piedalās 100 cilvēki no 1.kājnieku brigādes, Gaisa spēkiem, kā arī Glābšanas dienesta," pēc valdības sēdes žurnālistiem teica Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass.

Kā ziņots, Igaunijā trešdien notika aktīvi nokritušās raķetes meklēšanas darbi. Otrdien, 7.augustā, Spānijas iznīcinātājs "Eurofighter" mācību lidojuma laikā nejauši virs Igaunijas teritorijas izšāva gaiss-gaiss tipa AMRAAM raķeti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu