Norvēģija plāno narkomāniem izsniegt heroīnu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas valdība, īstenojot reformas narkotiku aprites ierobežošanas politikā, gatavojas sākt programmu, kuras gaitā paredzēts izsniegt heroīnu līdz pat 400 heroīna atkarības vissmagāk skartajiem valsts iedzīvotājiem, vēsta tīmekļa medijs “The Local”.

Kā vēsta Norvēģijas laikraksts “Aftenposten”, Norvēģijas Veselības ministrija lūgusi Norvēģijas Veselības direktorātu sagatavot ar sarakstu ar no heroīna atkarīgajiem cilvēkiem, kuri būtu visvairāk piemēroti dalībai atkarību ārstēšanas programmā, kuras gaitā atkarīgajiem kādu laiku tiks nodrošināts heroīns.

Direktorātam arī uzdots aplēst, kādas būtu šādas programmas izveidošanas un īstenošanas izmaksas.

Īstenojot šādu programmu, Veselības ministrija vēlas palīdzēt tiem atkarīgajiem, kuri nepiedalās pašreiz īstenotajās atkarību ārstēšanas programmās un kurus ārstēt ir vissarežģītāk.

Sagaidāms, ka izmēģinājuma projekts ar heroīna piešķiršanu vissmagāk atkarīgajiem tiks sākts 2020. vai 20121.gadā, norāda “Aftenposten”.

Saskaņā ar Eiropas Narkotiku un narkotiku atkarību monitoringa centra datiem, Norvēģijā ir viens no augstākajiem letālajiem narkotiku pārdozēšanas gadījumu īpatsvariem Eiropā.

2015.gadā Norvēģijā reģistrēti 80 šādi gadījumi uz miljonu iedzīvotāju, Norvēģijai ierindojoties trešajā vietā Eiropā aiz Igaunijas un Zviedrijas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu