Kičīgas idejas bērniem draudzīgiem dekoriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash/Daiga Ellaby

Bērna ienākšana ģimenē ir satraucošs un pārsteigumu pilns laiks. Bērns strauji attīsta savas maņas un arī ziņkāri. Tieši šā iemesla dēļ daudzi interjera priekšmeti un dekori uz vairākiem gadiem tiek noslēpti dziļi skapjos, pagrabos vai garāžās. Noliec stikla terāriju kolekciju un citus bērnam bīstamos dekorus augstākajos plauktos un izmēģini māju izpušķot ar tālāk minētajiem bērnam drošajiem dekoriem.

Ģeometriskas papīra figūriņas

Kaut arī šādām figūriņām mūžs nav ilgs, tās nokrītot nesaplīst un, ja arī kāda figūriņa nonāk bērna mutē vai rokās, tas nenodarīs pāri mazulim. Šādas formiņas varat  pagatavot paši – interneta vietnēs ir atrodami dažādi paraugi un skices, pēc kurām vadīties, taisot savas figūriņas. Izvēlies kādu sev tīkamu, krāsainu, apdrukātu vai apzīmētu kartonu un izveido vairākas figūriņas.

Kartona figūriņas vari iekārt aukliņās un sakarināt pie logiem, bērnistabas sienas vai pat Ziemassvētku eglītē. Šāds dekors ne tikai piesaistīs bērna interesi, bet arī piešķirs krāsas mājoklim.

Košie grozi

Spilgti un rakstaini grozi ne tikai papildinās mājokļa interjeru, bet arī noderēs, piemēram, rotaļlietu, apģērba vai čību glabāšanai. Izvēlies grozus, kas ražoti no kokvilnas, liniem vai salmiem. Arī šo dekoru var pagatavot paša rokām – uzšuj vai iegādājies jau gatavu grozu un apzīmē to ar tekstila krāsām – sanāks unikāls un neatkārtojams dekors.

Stilīgas un dekoratīvas rotaļlietas

Lai arī dažas rotaļlietas īpaši izceļas ar to bezgaumīgo ārieni un košajām krāsām, tomēr daži rotaļlietu ražotāji ir padomājuši arī par vecāku gaumi. Veikalu plauktos ir pieejamas vairākas rotaļlietas, kas izceļas ar īpašu dizainu un darinātas no dabiskiem izejmateriāliem, piemēram, koka vai kokvilnas. Ja vēlies bērnu pārsteigt ar unikālām rotaļlietām, vari iegādāties mākslinieku darinātas mantiņas amatnieku tirdziņos.

 

A post shared by Brittney (@mommydeserveswine) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu