Amerikāņi liek lietā mājdzīvniekus, lai tiktu pie spēcīgām narkotikām (1)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

​Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Pārtikas un zāļu pārvalde brīdina par negodprātīgiem mājdzīvnieku īpašniekiem, kuri, lai tiktu pie opioīdiem, spēcīgām psihotropām vielām, izmanto savus četrkājainos draugus, vēstī cnn.com.

ASV Pārtikas un zāļu pārvalde nesen nākusi klajā ar brīdinājumu par valstī strauji pieaugošo atkarību no opioīdiem un veidiem, kā no šīm vielām atkarīgie cilvēki cenšas tikt pie recepšu medikamentiem. 

Kā norāda ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes komisārs Skots Gotliebs (Scott Gottlieb), opioīdi kā sāpju remdētāji tiek plaši izmantoti veterinārmedicīnā, un diemžēl aizvien straujāk pieaug to cilvēku skaits, kuri mājdzīvniekiem izrakstītos opioīdus lieto savām vajadzībām.

Lai cīnītos ar šo problēmu, ASV Pārtikas un zāļu pārvalde ir sagatavojusi īpašu materiālu vetārstiem, kurā aprakstīts, kā identificēt cilvēkus, kuri cieš no opioīdu atkarības, un kā rīkoties, lai viņiem palīdzētu cīnīties ar šo problēmu.

Opioīdi ir vieni no pasaules vecākajām psihotropajām vielām.

Kā vēstīts iepriekš, pērnā gada oktobrī ASV prezidents Donalds Tramps izdeva rīkojumu, kurā tika izsludināta valsts mēroga opioīdu krīze. 

2016.gadā no narkotiku pārdozēšanas ASV mira vairāk nekā 59 000 cilvēku, liecina «The New York Times» apkopotā informācija. 

ASV narkotiku pārdozēšana ir biežākais nāves iemesls cilvēkiem, kas nav sasnieguši 50 gadu vecumu

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu