“Jūrmalgeitas” Milušs joprojām ir Latvijas pilsonis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Germans Milušs.
Germans Milušs. Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Latvijas televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka ir Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde ir ierosinājusi lietu par pilsonības atņemšanu “Jūrmalgeitas” figurantam Germanam Milušam. Tātad, secina raidījums, Milušs joprojām ir Latvijas pilsonis.

PMLP norāda, ka pilsonības atņemšanas procesa beigas precīzi noteikt nevar, jo šo lietu var izskatīt pat trijās instancēs.

Zemgales apgabaltiesa 2007.gada martā Germanu Milušu, bijušo Jūrmalas mēru Juri Hlevicki un toreizējo deputāta kandidātu Gvido Hariju Volbrugu atzina par vainīgiem kukuļa došanā toreizējam Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam, lai viņš domes priekšsēdētāja vēlēšanās nobalsotu par Hlevicki.

Uz sprieduma pasludināšanu Germans Milušs nebija ieradies un bija izsludināts starptautiskajā meklēšanā. 2015. gadā kļuva zināms, ka Milušs uzturas Krievijā un pieņēmis Krievijas pilsonību.

Raidījums “de facto” svētdien ziņoja, ka vairākus gadus Latvija cenšas panākt, lai Krievijas tiesa atzīst un izpilda “Jurmalgeitā” notiesātā Germana Miluša piecu gadu cietumsodu, ziņo LTV raidījums “de facto”. Taču Latvijas televīzija noskaidroja, ka pagaidām tas nav izdevies, jo Germana Miluša advokāti iesnieguši apelāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu