Izbeidz lietu par protestu pret 9.maija pasākumiem pie Uzvaras pieminekļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa ir izbeigusi tiesvedību administratīvā pārkāpuma lietā pret Aini Sproģi, kurš tika aizturēts šā gada 9.maijā, protestējot pret tā dēvētās Uzvaras dienas svinībām, liecina internetā publicētais tiesas nolēmums.

Spriedumu desmit darba dienu laikā var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

LETA jau vēstīja, ka Sproģis 9.maijā tika aizturēts par nepakļaušanos policijas prasībām. Viņš kopā ar biedriem bija ieradies protestēt, lai uzstātu uz pienākumu zināt valsts valodu. Sproģis sociālajā tīklā "Facebook" ievietojis paša nofilmētu video par savu aizturēšanu. Video redzams, ka vīrieti apsargā vairāki likumsargi, kas vēlāk viņam lika iekāpt policijas automašīnā, kura devās uz policijas iecirkni.

Sproģis apgalvoja, ka vairāk kā stundu viņu "marinēja", nepaskaidrojot aizturēšanas iemeslus. Video redzams, ka viens no policistiem gan vēlāk paskaidrojis, ka Sproģis tiek aizturēts, jo pret viņu uzrakstīts iesniegums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu