Dienvidkorejas tiesa pagarina eksprezidentei piespriesto cietumsodu līdz 25 gadiem

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas augstā tiesa piektdien pagarinājusi eksprezidentei Pakai Gunhjei par korupciju piespriesto jau tā garo cietumsodu.

Aprīlī apgabaltiesa Pakai piesprieda 24 gadus cietumā un 18 miljardus vonu (13,8 miljonus eiro) lielu naudassodu par kukuļošanu, izspiešanu, varas ļaunprātīgu izmantošanu un citiem likumpārkāpumiem.

Seulas Augstā tiesa, konstatējusi, ka Paka kukuļos saņēmusi vairāk naudas, nekā sākotnēji lēsts, eksprezidentei piesprieda 25 gadu cietumsodu un 20 miljardu vonu (15,5 miljonus eiro) naudassodu.

Tiesa norādīja, ka eksprezidentei un prokuratūrai ir nedēļā laika, lai spriedumu pārsūdzētu.

Dienvidkorejas tiesa jūlijā Pakai piesprieda vēl astoņu gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu zaudējumu nodarīšanā valstij un mēģinājumos ietekmēt 2016.gada parlamenta vēlēšanas.

Pakai jau aprīlī tika piespriests 24 gadu cietumsods, atzīstot viņu par vainīgu citās ar korupciju saistītās apsūdzībās.

Tiesa jūlijā atzina, ka visi piespriestie cietumsodi ir summējami.

Paka pērn kļuva par pirmo demokrātiski ievēlēto Dienvidkorejas prezidentu, kas ticis atcelts no amata.

Paka uzskata, ka kļuvusi par politiskās atriebības upuri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu