NBS komandieris: Mācībās lielas problēmas nav izgaismojušās, bet jāturpina bruņojuma un infrastruktūras attīstīšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
NBS komandieris, ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš
NBS komandieris, ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašlaik Latvijā notiekošās vērienīgās militārās mācības "Namejs 2018" nekādas lielas problēmas nav izgaismojušas, vien atgādinājušas, ka Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) jāturpina bruņojuma un infrastruktūras attīstīšana, kas nav tieši saistīts ar karavīru prasmēm, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmā" pastāstīja NBS komandieris, ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Kalniņš stāstīja, ka pirmās atziņas par mācībām ir ļoti labas, visi dalībnieki ir atzīstami parādījuši savas spējas, tostarp NBS vadītājs ir ļoti apmierināts arī ar jaunajām haubicēm.

Infrastruktūras jomā Latvijai aktuālākais pašlaik esot pabeigt veidot noliktavu sistēmas, īpaši zemessardzes vienībās.

Saistībā ar ASV helikopteru "Black Hawk" iegādi nedaudz būšot jāpapildina infrastruktūra arī Lielvārdes gaisa spēku bāzē. Kalniņš atgādināja, ka jaunos lidaparātus varēs pielāgot gan ieroču lietošanai, gan arī ugunsgrēku dzēšanai un atbalsta sniegšanai mediķiem.

Lūgts komentēt atsevišķu iedzīvotāju televīzijai izteiktas bažas, cik klātesoši NBS ir Latvijas austrumu pierobežā, Kalniņš uzsvēra, ka Latvija ir domājusi par bruņoto spēku līdzsvarotu izvietošanu, piemēram, NBS ir militārā bāze Lūznavā, kurā atrodas pastāvīga bruņoto spēku apakšvienība, Latgales reģionā ir pieci Zemessargu bataljoni, tur būs izvietota arī jauno haubiču baterija, tāpēc nevar teikt, ka militārie spēki atrastos centralizēti tikai Ādažos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu