Jelgavas skolās trūkst ap desmit pedagogu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Lai arī pēc nedēļas sākas jaunais mācību gads, Jelgavas pilsētas skolās nav aizpildītas vairāk nekā desmit pedagogu slodzes. Jelgavas Izglītības pārvalde (JIP) tomēr uzskata, ka būtisku ietekmi uz mācību procesu tas neatstās, jo jaunie pedagogi vēl turpinot pieteikties.

JIP vadītāja Gunta Auza aģentūru LETA informēja, ka Jelgavas izglītības iestādes jaunajā mācību gadā vēl piedāvā darbu angļu valodas skolotājiem - divas slodzes, latviešu valodas skolotājam mazākumtautību izglītības programmas īstenošanai - viena slodze, matemātikas skolotājiem - trīs slodzes, fizikas skolotājam - viena slodze, krievu valodas kā svešvalodas skolotājam - viena slodze, pamatizglītības skolotājiem speciālās izglītības programmas īstenošanai - divas slodzes, un dabaszinātņu skolotājiem (bioloģija, ķīmija, dabaszinības) - nepilna darba slodze.

"Joprojām darbā piesakās jauni kolēģi, tiek plānotas pedagogu darba slodzes un nodrošinājums ar pedagogiem šobrīd vēl ir mainīgs," piebilda Auza.

Mācību process, pēc JIP sniegtās informācijas, tiks nodrošināts visos mācību priekšmetos, jo pedagogu darbs jaunajā mācību gadā tiek plānots ar lielāku darba stundu skaitu nedēļā konkrētajā mācību priekšmetā. Auza norādīja, ka grūtības sagādās individuālā atbalsta nodrošināšana skolēniem un ESF projekta, kurā tiek nodrošināts individuāls atbalsts 5.-12. klašu skolēniem un profesionālo izglītības iestāžu 1.-4. kursu audzēkņiem, īstenošana.

Paralēli pedagoģiskajam personālam JIP meklē arī kvalificētus atbalsta speciālistus: sociālo pedagogu, logopēdu, psihologu un bibliotekāru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu