No NSL saraksta svītrotais Sadovskis nolēmis nepārsūdzēt CVK lēmumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
NSL līdere Inguna Sudraba.
NSL līdere Inguna Sudraba. Foto: Ieva Leiniša/LETA

No partijas "No sirds Latvijai" (NSL) kandidātu saraksta svītrotais kandidāts Jevgēnijs Sadovskis nolēmis nepārsūdzēt šo Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu, pavēstīja NSL līdere Inguna Sudraba.

Sadovskis izšķīries neiesniegt pārsūdzību tāpēc, ka vēl no Lielbritānijas neesot saņēmis dokumentus, kas apliecinot, ka viņa sodāmība ir dzēsta pirms četriem gadiem, skaidroja Sudraba.

Kā ziņots, nesaņemot apliecinājumu par sodāmības dzēšanu, CVK 23.augusta sēdē no kandidātu saraksta svītroja Sadovski.

Šāds lēmums tika pieņemts, jo CVK no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra bija saņēmusi ziņas, ka uz Sadovski attiecināms Saeimas vēlēšanu likuma ierobežojums, kas liedz pieteikt par kandidātiem un Saeimā ievēlēt personas, kuras sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu, izņemot personas, kuras ir reabilitētas vai kurām sodāmība dzēsta vai noņemta.

CVK iepriekš divreiz atlika lemšanu šajā jautājumā. Pirmajā komisijas sēdē Sadovskis norādīja, ka viņa sodāmība esot dzēsta un, iespējams, Informācijas centra rīcībā vēl nav atbilstošā dokumenta.

Nākamajā sēdē šī jautājuma izskatīšanu atlikta vēlreiz, jo Sadovskis sēdē skaidroja, ka informācija par to, ka viņa sodāmība ir dzēsta, ir pieejama Lielbritānijā, kur tā ir jāizņem rakstiskā formātā, lai būtu iespējams veikt izmaiņas Latvijas reģistrā. Taču arī aiznākamajā sēdē šī izziņa nebija saņemta, un CVK lēma viņu svītrot no deputātu kandidātu saraksta, norādot, ka kandidāts bija pieteikts Rīgas vēlēšanu apgabalā, tāpēc atlikt lēmuma pieņemšanu ilgāk nebija iespējams - CVK nekavējoties bija jāsāk Rīgas vēlēšanu apgabala zīmju drukāšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu