Trampam lojāls kongresmenis Londonā nesekmīgi mēģinājis tikties ar britu izlūkdienestu vadītājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Devins Nans
Devins Nans Foto: MICHAEL REYNOLDS/EPA

ASV kongresmenis, pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdis Devins Nans savas nesenās vizītes laikā Londonā nesekmīgi mēģinājis tikties ar Lielbritānijas trīs izlūkdienestu vadītājiem, atsaucoties uz avotiem Nana komandā, ziņo Reuters.

Tiek ziņots, ka sākotnēji izlūkdienestu pārstāvji bija plānojuši tikties ar Nanu, kurš uzturējās Londonā pirms pāris nedēļām, taču tikšanās atcelta plānošanas problēmu dēļ.

Pēc konsultācijām ar visiem trim britu izlūkdienestiem - MI5, MI6 un GCHQ - ar Nanu tikusies premjerministres Terēzas Mejas Nacionālās drošības padomnieka vietniece Madelina Alesandri.

Devins Nans jau agrāk ir izmantojis savas kongresmeņa privilēģijas, lai kopā ar komandu izmeklētu to personu un organizāciju darbību, kuras ASV prezidents Tramps uzskata par saviem ienaidniekiem.

Pagājušajā gadā divi Nana palīgi ieradās Londonā, lai tiktos ar bijušo britu spiegu Kristoferu Stīlu, kurš savulaik sastādīja visai kompromitējošu dosjē par toreizējo prezidenta kandidātu Trampu. Arī šī vizīte bija nesekmīga - tikšanās ar Stīlu nenotika.

Nana vadītā Izlūkošanas komiteja ir ievākusi ziņas un liecības par Vašingtonas privātizmeklētāju kompāniju Fusion GPS, kuru nomelnojošas informācijas iegūšanai par 2016. gada vēlēšanu Republikāņu partijas prezidenta kandidātiem vispirms algoja Republikāņu partija, bet vēlāk arī demokrāti.

Kad kļuva zināms, ka Republikāņu partija par savu kandidātu gatavojas nominēt Trampu, Fusion GPS noalgoja bijušo britu ārējā izlūkdienesta MI6 augsta ranga darbinieku Stīlu, kuram uzdeva pētīt Trampa sakarus ar Krieviju.

Stīls sagatavoja dosjē ar pierādījumiem par Trampa saikni ar Krieviju, taču pirms vēlēšanām tas neizpelnījās mediju uzmanību. Dosjē izraisīja ažiotāžu vien 2017. gada janvārī, kad to nopublicēja interneta vietne Buzzfeed.

Nans un citi Trampa atbalstītāji no republikāņu kongresmeņu vidus jau ilgu laiku mēģinājuši izdarīt spiedienu uz ASV izlūkošanas dienestiem, kā arī Tieslietu ministriju ar mērķi iegūt datus par Stīla kontaktiem ar FIB, kā arī citiem ASV dienestiem un amatpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu