Kanāda sāk tirdzniecības sarunas ar ASV

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kanādas ārlietu ministre Kristīna Frīlenda
Kanādas ārlietu ministre Kristīna Frīlenda Foto: SCANPIX

Kanādas ārlietu ministre Kristija Frīlenda otrdien sāka sarunas ar ASV tirdzniecības pārstāvi Robertu Laitaizeru, apspriežot Ziemeļamerikas Brīvās tirdzniecības līguma (NAFTA) pārskatīšanu.

Pirms ierašanās uz sarunām ASV tirdzniecības pārstāvja ēkā Vašingtonā Frīlenda sacīja reportieriem, ka viņu "iedrošina progress, ko panākušas ASV un Meksika, sevišķi automobiļu un darbaspēka jomās".

Frīlenda devās uz Vašingtonu dienu pēc tam, kad ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pirmdien panāca provizorisku vienošanos ar Meksiku par NAFTA pārskatīšanu. Tramps paziņoja, ka panākta "patiesi laba vienošanās" ar Meksiku un ka drīzumā sarunas par jauno reģionālo tirdzniecības līgumu sāksies arī ar Kanādu.

Frīlenda tiekas ar saviem ASV kolēģiem pirmoreiz kopš šā gada maija.

Tramps jau priekšvēlēšanu laikā nosauca 1994.gadā noslēgto NAFTA par "briesmīgu vienošanos", kas veicina amerikāņu darbavietu pārcelšanu uz Meksiku.

Pēc uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās viņš piedraudēja, ka ASV var izstāties no līguma, ja tas netiks pārskatīts, un Kanāda un Meksika galu galā piekrita sarunām, kuras ilgst jau vairāk nekā gadu.

Pirmdien Tramps izteicās, ka vēlētos atmest arī veco līguma nosaukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu