Ceturtdien valsts svētkiem veltītā diskusija: vai Latvija ir kā izvarota sieviete? (86)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālists Raivis Dzintars valsts svētkus atzīmē kapos. Valentīns Latviju salīdzina ar izvarotu sievieti. Picu cepējs Elmārs Tannis padomju gados pieķēdējās pie Maskavas vēstniecības Parīzē. Raidījuma „Mīl, nemīl” vadītājs Roberts sola Dāvidam izdauzīt zobus. Ojārs Kalniņš samierina radikāļus.

Latvijas proklamēšanas gadadienas priekšvakarā Dāvids savos bēniņos saaicinājis viesus, kuriem par mūsu valsti ir dažādi uzskati.

Nacionālists Raivis Dzintars valsts dzimšanas dienu atzīmē kapos un dosies lāpu gājienā. Dāvids mēģina noskaidrot, kā tad īsti izpaužas valsts mīlestība. Ziedot savu dzīvību Latvijas labā, nolecot no skābbarības torņa, Raivis nepiekrīt. Savas valsts patriotiem nevajadzētu doties pelnīt lielo naudu uz ārzemēm, bet gan attīstīties un meklēt veidus, kā to darīt šeit.

Gandrīz 40 gadus vecais Valentīns pret valsti ir nihilistiski noskaņots. Viņš neslēpj, ka vīlies Latvijā, un salīdzina to ar izvarotu sievieti. Latvijai esot tieksme pagriezt pēcpusi pret katru, kas to vēlas. Tikt izvarotai, tad pažēlotai un vēlāk atkal atgūt savu neatkarību. Viņš nesaprot, kāpēc tieši 18. novembris ir atzīts par svētku dienu. Drīz mēs noteikti svinēsim arī neatkarības atgūšanu no Eiropas Savienības.

Picu cepējs Elmārs Tannis dzimis un audzis Kanādā, Toronto. Latvieši, kas dzīvo tālu prom no savas valsts, priecājas, lepojas un jūt līdzi visam, kas pie mums notiek. Arī tur cilvēki ar asarām acīs svin šo dienu. Elmārs, paužot savu attieksmi pret Latvijas nebrīvi padomju gados, 18. novembrī pieķēdējies pie Maskavas vēstniecības Parīzē.

Radio „Naba” producents un raidījuma „Mīl, nemīl” vadītājs Roberts pārmetīs Dāvidam viņa teiktā pārprašanu. Viņš runājot par Latvijas mīlestību, bet Dāvids par seksuālu iekāri. Raidījuma vadītāja tincinošo jautājumu un pārspīlēto piemēru saērcināts, Roberts piesolīs Dāvidam pa purnu.

Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš nepiekrīt valsts izvarošanas idejai. Ar līdzīgām problēmām esot jāsaskaras katrai valstij. Viņš visu savu mūžu pasaulei ir skaidrojis, kas ir Latvija. Atklāti par visu tikai „Dāvida šovā” TV5 pulksten 22.30.

Komentāri (86)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu