Hodorkovskis: Sibīrijas cietums mani nesalauzīs (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Notiesātais Krievijas naftas magnāts Mihails Hodorkovskis ceturtdien paziņoja, ka viņu nesalauzīs Sibīrijas cietums, uz kurieni viņš šomēnes tika nogādāts. "Kremlis centās mani pilnībā izolēt (..) un fiziski sagraut," teikts pirmajā Hodorkovska izplatītajā paziņojumā pēc nogādāšanas cietumā attālā Sibīrijas reģionā netālu no Ķīnas robežas.

"Viņi cer, ka Hodorkovski aizmirsīs. Viņi grib jūs, dārgie draugi, pārliecināt, ka cīņa ir galā un jums jāpakļaujas savtīgo birokrātu varai. Tā nav taisnība. Cīņa tikai sākas," paziņoja Hodorkovskis. Hodorkovskis ir ievietots Čitas apgabala Krasnokamenskas pilsētas cietumā aptuveni 5000 kilometru uz austrumiem no Maskavas. "Jukos" bijušais vadītājs un lielākais akcionārs Mihails Hodorkovkis un viņa biznesa partneris Platons Ļebedevs kopš 2003.gada atrodas cietumā, un viņiem par krāpšanu un nodokļu nemaksāšanu ir piespriests astoņu gadu cietumsods. Hodorkovskim izvirzītās apsūdzības un kompānijai "Jukos" veikto nodokļu uzrēķinu daudzi analītiķi uzskata par atriebību naftas magnātam par politiskajām ambīcijām, kā arī par Kremļa centieniem atjaunot valsts kontroli pār nozīmīgākajiem Krievijas ekonomikas sektoriem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu