Bezmaksas juridiskās konsultācijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Ja jums nepieciešama juridiska konsultācija, varbūt nav vērts uzreiz meklēt dārgu juristu pakalpojumus - kvalitatīvas juridiskās konsultācijas, turklāt bez maksas, sniedz arī Biznesa augstskolas «Turība» Juridiskās fakultātes studenti.

Labam speciālistam ar pamatīgām teorētiskām zināšanām vien nepietiek, vajadzīgas arī praktiskas iemaņas un pieredze. Bet kā to iegūt, ja nopietnu darbu specialitātē ar studijām pilna laika klātienē apvienot nav iespējams? Nereti tieši praktiskās pieredzes trūkums jaunajiem speciālistiem ir viens no būtiskākajiem klupšanas akmeņiem, lai dabūtu interesantu, labi apmaksātu darbu. Biznesa augstskolas «Turība» topošie juristi par to sūdzēties nevar - viņiem ir savs konsultāciju dienests.

Stāsta «Turības» Juridiskās fakultātes metodiķe Anita Bernsone:

Doma par šāda veida juridisko konsultāciju izveidi radās mūsu studentu pašpārvaldei. Darbojamies saskaņā ar Juridiskās fakultātes nolikumu. Ko iegūst students? Juridiskās konsultācijas studentiem tiek ieskaitītas kā prakse - tā ir pieredze darbā vismaz ar 6–7 klientiem, bet aktīvākie studenti konsultē pat 20 klientu un vairāk. Konsultācijās lielākoties iesaistīti 3. kursa studenti, taču arī 4. kursa studenti par konsultācijām neaizmirst. Ar bezmaksas juridiskajām konsultācijām nodarbojamies jau otro gadu. Šobrīd mūsu īpašajā klientu žurnālā ir reģistrēti 115 klientu, turklāt vairāki klienti pie mums vērsušies atkārtoti. Klientu sociālais stāvoklis ir visdažādākais - pensionāri, bezdarbnieki, studenti un citu sociālo grupu pārstāvji. Divas reizes nedēļā mēs sniedzam atbildes pa telefonu un atbildam uz vēstulēm, kā arī konsultējam klātienē. Mūsu darbības laikā no klientiem nav saņemta neviena sūdzība, tieši otrādi - ar studentu veikumu visi ir apmierināti.

Jautājumu loks, kas jārisina topošajiem juristiem, esot visdažādākais, diez vai izdotos sameklēt divus vienādus gadījumus. Galvenokārt cilvēki interesējas par problēmām, kas saistītas ar īpašumiem, laulības šķiršanu, kopmantas sadali, uzturlīdzekļu piedziņu, komercdarbību. Anita Bernsone pamanījusi, ka studentiem ļoti patīk kontaktēties ar klientiem klātienē. Tas nekas, ja dažkārt jautājumi ir ļoti sarežģīti, uz kuriem pat diplomēts jurists ar lielu darba pieredzi ne uzreiz var atbildēt. Studentiem nākas pamatīgi piestrādāt - izburties cauri dažādiem likumiem, zvanīt uz tiesībsargājošām iestādēm utt. «Pa šo laiku nevienu atbildi parādā neesam palikuši,» ar gandarījumu piebilst metodiķe, kura studentiem palīdz atbildes sagatavot. Bet vislielākais gandarījums esot tad, ja cilvēki saka paldies un iesaka studentu juridiskās konsultācijas saviem draugiem un paziņām.

Biznesa augstskolas «Turība» bezmaksas juridiskās konsultācijas tiek sniegtas otrdienās no plkst. 14 līdz 17 un ceturtdienās no plkst. 16 līdz 19 Graudu ielā 68, Rīgā. Tālrunis uzziņām: 7607750.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu