Jaunās tendences 2006. gada pavasara/vasaras modē (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad triumfē viss sievišķīgais – aizmirsti retro, aizmirti kliedzošu seksualitāti – esi dabiska. Lūk, ko bija iespējams redzēt Milānas modes nedēļā.

Ko piedāvā slaveni dizaineri?

Skatoties Giorgio Armani jaunākās kolekcijas šedevros, slavenā aktrise Sofija Lorēna atzina, ka viņa savā īpašumā vēlētos iegūt visu kolekciju. Tik sajūsmināta viņa bija.

Rūpīgi izvēlēts siluets plus eleganta un šika fasona apdare – vienkārši, bet rezultāts ir satriecošs. Armani atzīst: “Visi manas kolekcijas modeļi ir radīti sievietēm, kuras ir par sevi pārliecinātas, brīvas dvēselē, manu tērpu īpašnieces ir individuālistes, mīl sevi un savu apģērbu.”

„Šajā kolekcijā ir apvienots skaistums un nostaļģija, lūkojoties tērpos rodas sajūta, ka tu lido dažus metrus virs zemes un vairs neatceries kur tu esi un kur tev jābūt,” tā par savu jauno kolekciju izteicās modes guru Miuccia Prada. Miuccia uzskata, ka beidzot sievietei ir jābūt īstai sievietei, modē ir kleitas ar drapējumu kombinācijā ar tumšām getrām un rozā zābakiem. Izskatās nedaudz agresīvi, toties ir ļoti stilīgi.

Konservatīvāka stila piekritējiem Prada piedāvā īsu kleitiņu neitrālos toņos, klāt var vilkt šortus un caurspīdīgu blūzīti. Tomēr atcerieties, jo vienkāršāks tērps, jo smalkākam jābūt tā audumam.

Christian Lacroix šopavasar piedāvā izvēlēties gaiši zilos toņus. Modeles demonstrēja apavus „a la gladiators”, elegantas grieķu tunikas. Lacroix vienmēr ir spējis savienot spožumu ar praktiskumu. Uzvaras gājiens ir arī peldkostīmiem, protams, ar slavenu zīmolu aplikācijām un uzrakstiem.

Kritiķi atzīst, ka visveiksmīgāk šogad triumfē Missoni ģimene. Slavenās modes dinastijas meita Margarita Missoni jaunajā kolekcijā ir akcentējusi jaunieši modei raksturīgos knifiņus – īsus krekliņus savienojumā ar īsiem svārciņiem. Drosmīgākajām piedāvā maisveida krāsainas kleitas.

Donatella Vercsače savā jaunajā kolekcijā iekļāvusi nelielu humora devu – piecas modelēs pa mēli pārvietojās smilšu krāsas tērpos. Krekli, šorti, žaketes smilšu krāsā.

Nepatīk bēšie toņi? Izvētieties gaiši zilos toņos ar banāliem zīmējumiem, aplikācijām. Triumfē dažādu augu aplikācijas – kaktusi, lapas, koki utt. Vakarkleitām piemērotākās krāsas – gaiši zils, oranžs.

Ja jums patīk eksotika – laipni lūgti Roberta Cavalli tērpu valstībā. Jūras, marokāņu, palmu aplikācijas.

Kādas ir 2006.gada pavasara/vasaras galvenās modes tendences?

Kleita – vienkārša piegriezuma zīda vai trikotāžas kleita stilā „empire”.

Šorti - īsi un šauri, ieteicami kopā ar pieguļošu , īsu žaketīti.

Bikses - maksimāli šauras, īpašo gadījumos atļauts izvēlēties „pidžamas” tipa bikses.

Toņi – smiltis, zelts, aprikozes, maigi zaļš, sniegbalts un piesātināti sarkans.

Apavi – sandales „a la gladiators”, platformenes ar dažādiem dekoratīviem elementiem, zems papēdis.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu