Mersedess Lakuča garāžā ieripos janvārī (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar Raimonda Paula un Liepājas simfoniskā orķestra koncertu trešdien "Mercedes" centrā pirmoreiz Latvijā tika prezentēts "Mercedes–Benz" autokoncerna flagmanis — jaunā S klase. Elitāro automobili savā īpašumā vēlas iegādāties miljonārs Normunds Lakučs.

Iespēja dzirdēt labu mūziku

Koncertā Maestro un orķestris izdzīvoja dažādus mūzikas laikmetus — no Baha, Hendeļa un Bēthovena līdz pat Geršvina "Rapsodijai". Vēlāk uz skatuves kāpa šā gada lielākais muzikālais atklājums Intars Busulis. Pats Maestro pēc koncerta atzina, ka piedāvājumam muzicēt uzreiz nav piekritis. "Turpmāk ļoti reti spēlēšu. Muzicēšu tur, kur ir labas klavieres, un tādās vietās kā Opera vai teātris. Beidzot ir pienācis laiks, kad varu spēlēt, kur man patīk."

Daudzi no 200 pasākuma viesiem atklāti pauda sajūsmu par Maestro un mūziķu sniegumu. Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs teica: "Ir teiciens, ka ir mersedess un citas mašīnas. Un ir Raimonda Paula mūzika un cita mūzika. Uz skatuves bija īsts muzikālais mersedess." Bet "Mercedes–Benz" Latvijas pārstāvniecības SIA "Domenikss" prezidente Benita Sadauska uzsvēra, ka labam auto un mūzikai ir viena kopēja īpašība — tie runā bez vārdiem.

Lakučs pieņem lēmumu

Pēc koncerta visi, kam vien bija vēlēšanās, varēja iesēsties jaunajā "Mercedes" S klases automašīnā. Miljonārs Normunds Lakučs šajā vakarā pieņēma galīgo lēmumu iegādāties jauno "Mercedes" S klases auto. Lakučam bijis jāizvēlas starp "Maseratti", "Bentley Flying Spur" un jauno "Mercedes" S klasi. Par "Bentley" iegādi Lakučam jau bijis noslēgts līgums, taču viņš no šīs mašīnas atteicies, jo tuvākais servisa centrs ir Berlīnē, bet par "Maseratti" mersedess bijis labāks ērtuma ziņā.

"Es uz mašīnu raugos kā uz pārvietošanās līdzekli. Lai mašīna kalpo man, bet ne es viņai," bilst miljonārs un teic, ka mašīna viņa garāžā ieripos janvārī. Tad būs pieejams viņa izvēlētais mersedess ar nakts redzamības iekārtu, kas tumšā laikā uz automašīnas paneļa esošā ekrāna rāda ceļu. Lakučs teic, ka viņam mašīna izmaksās ap 125 000 eiro, bet "Bentley" miljonāram būtu izmaksājis 175 000 eiro, "Maseratti" — 125 000 eiro.

Jaunā "Mercedes" S klase ir aprīkota arī ar "Brake Assist Plus" un "Distronic Plus" sistēmu. Ja draud sadursme, "Brake Assist Plus" sistēma nosaka bremzēšanas ceļa garumu un nekavējoties sāk bremzēšanu, pat ja vadītājs bremzēšanas pedāli neizmanto pilnībā. Šī sistēma darbojas kopā ar "Distronic Plus" sistēmu, kas intensīvā satiksmē automātiski nodrošina atbilstošu distanci līdz priekšā esošajam automobilim, samazinot ātrumu, kad tas vajadzīgs, un atgriežot iepriekšējā ātrumā, kad satiksmes plūsma kļūst normāla.

Jaunās S klases dzinēju jauda variē no 235 līdz pat 517 zirgspēkiem. Bāzes aprīkojumā tiek uzstādīts V6 vai V8 motors ar septiņu ātrumu automātisko ātrumkārbu. Lētākais auto modelis maksā 52 910 latu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu