Noskaidrots Latvijas labākais jaunais autovadītājs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 18.jūnijā, tika noskaidrots “Scania Latvia” rīkotā konkursa “Eiropas jaunais kravas automašīnas vadītājs 2005” Latvijas fināla uzvarētājs. Tas ir 23 gadus jaunais a/s “Jelgavas gaļas kombināts” darbinieks Aigars Lūsis.

“Pārsteidzoši, ka Aigars tikai nesen nokārtoja CE kategorijas autovadītāja apliecību un tikai pāris reizes ir braucis ar kravas automašīnu,” stāsta “Scania Latvia” direktors Ervīns Arents. “Tas, liecina, ka bieži vien rezultātu var ietekmēt veiksme un spēja tik atbildīgā brīdī neuztraukties.” 2.vietu ieguva SIA “VB Transports” darbinieks Andrejs Kļimovs, bet 3.vietu – SIA “Pata AB” darbinieks Uģis Vītols. Visi pirmo trīs vietu ieguvēji 15.septembrī dosies uz Zviedriju, kur no 16. līdz 17. septembrim notiks konkursa Eiropas fināls. A.Lūsis pārstāvēs Latviju konkursā, cīnoties par 100 000 EUR vērtu jaunu “Scania” automašīnu, bet A.Kļimovs un U.Vītols varēs vērot konkursa finālu klātienē.

Papildus iespējai doties uz Zviedriju pirmo trīs vietu ieguvēji tika pie vērtīgām balvām – pirmās vietas ieguvējs saņēma televizoru, 2. vietas ieguvējs - videokameru, bet 3.vietas ieguvējs - digitālo fotoaparātu. Tāpat arī firmas, kuras pārstāv visi trīs finālisti, saņems dāvanu kartes no “Scania Latvia” – a/s “Jelgavas gaļas kombināts” saņems dāvanu karti 1000 EUR vērtībā, SIA “VB Transports” saņems “Scania Latvia” dāvanu karti 600 EUR vērtībā, bet “Pata AB” – 400 EUR vērtībā. To varēs izmantot gan “Scania Latvia” servisā, gan kā pirmo iemaksu jaunam auto.

“Cerēsim, ka Aigaru arī Eiropas finālā pavadīs tāda pati veiksme, tomēr papildus rīkosim vairākus mācību treniņus, lai justos droši un pārliecināti, ka esam darījuši visu iespējamo, lai Aigars justos sagatavots un varētu pārliecinoši cīnīties ar citiem 28 valstu konkurentiem,” skaidro E.Arents.

“Šogad konkursu jaunajiem autovadītājiem rīkojām pirmo reizi. Šoferu atsaucību vērtējam kā lielu, tomēr esam pārliecināti, ka ar katru konkursu atsaucība palielināsies,” piebilst E.Arents. Pavisam konkursā piedalījās aptuveni 150 jauno kravas auto vadītāju no visas Latvijas.

Fūres karnevālu vēroja vairāk nekā 3000 skatītāju

Konkursa laikā tika rīkotas dažādas izklaidējošas atrakcijas, piemēram, pasaules spēkavīra Raivja Vidža šovs, kura laikā paraugdemonstrējumus rādīja ne tikai pats R.Vidzis, bet arī drosmīgākie skatītāji. Dažam pat izdevās atkārtot R.Vidža veikumu, piemēram, no zemes pacelt un uz mucas uzlikt apaļu 120 kg smagu akmeni. Tomēr neviens skatītājs neuzdrīkstējās vilkt 16,5 metrus garu un 15 tonnas smagu fūri, ko R.Vidzis paveica visai ātri – aptuveni 15 metri 1 minūtes laikā.

Šo pasākumu krāšņoja Fūres karnevāls. Lai gan dalībnieku skaits nepārsniedza sešus, tomēr līdz nepazīšanai izdekorētās, kā arī ar lielu humora devu apveltītās kravas automašīnas likās iespaidīgas daudziem skatītājiem. Pirmo vietu Fūres karnevālā noteica skatītāji, īpaši skaļas ovācijas veltot SIA “KSK serviss” automašīnai, uz kuras platformas bija uzbūvēta neliela daļa senās Romas – četras kolonnas, starp kurām akmens baseins ar daiļavu un četriem brašiem puišiem. Fūres karnevāla uzvarētājs balvā ieguva “Sony” televizoru 1000 Ls vērtībā. Par atraktīvu tika uzskatīta arī vieglā automašīna, uz kuras bija uzraksts “Ja es būtu liela, tad arī es būtu fūre!”

Par īpaši vērtīgu vecāki atzina “Hansa Līzings Ceļa skolu”, kuras laikā vairāki desmiti bērnu tika apmācīti, kā uzvesties uz ielas un automobilī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu