Vides ministrija apbalvo vides žurnālistu konkursa uzvarētājus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

3. jūnijā Vides ministrijā notika konkursa “Gada labākā publikācija, TV un radio raidījums par vides jautājumiem” noslēguma pasākums. Tajā tika paziņoti un apbalvoti konkursa uzvarētāji.

Darbus konkursam varēja iesniegt trīs nominācijās: labākā publikācija presē, labākais TV raidījums/sižets un labākais radio raidījums/sižets. Konkursā drīkstēja piedalīties žurnālisti, kas rakstījuši vai gatavojuši raidījumus par vides jautājumiem periodā no 2004. gada 31. marta līdz 2005. gada 1. aprīlim.

Noslēguma pasākumu atklāja un balvas labākajiem vides žurnālistiem pasniedza Vides ministrs Raimonds Vējonis.

Konkurss žurnālistiem notika jau otro gadu, un tas izcēlās ar lielu dalībnieku aktivitāti. Šogad konkursam tika iesniegti vairāk nekā 70 darbi. Visos darbos tika skartas vides aizsardzības problēmas, un žūrija vērtējot ņēma vērā darbu analītisko raksturu un sabiedrības attieksmi veicinošo vēstījumu.

Šogad uzvarētāji ir

Nominācijā “Gada labākā publikācija presē”

1.vietu ieguva Ģirts Strazdiņš par rakstu „Tava jūra sākas tavā vannas istabā” žurnālā „Vides Vēstis”.

2. vietu – Natālija Vasiļjeva par rastu „Pokupaķeļi osaždajut prodavcov vozduha” laikrakstā „Bizness&Baltija”.

3. vietu – Sollija Lipore par rakstu „Dievs, tava zeme deg 2” laikrakstā „Rīgas apriņķa avīze”.

Nominācijā “Gada labākais TV raidījums/sižets”

1. vieta netika piešķirta.

2. vietu ieguva Agnese Drunka par sižetu „z/s „Lankalni” nodarījumi videi” raidījumā „Bez tabu laiks”.

3. vietu – Sanita Vīlipa par sižetu „Zeme zem ūdens” raidījumā „Bez tabu laiks”.

Nominācija “Gada labākais radioraidījums/sižets”

1. vieta netika piešķirta.

2. vietu ieguva jaunie vides reportieri (I. Pūpoliņa, E. Mozivska, I. Ločmele, I. Dadze, V. Švinberga) par raidījumu „Gaisa piesārņojums” Radio SWH Ventspils studija.

3. vietu – Lidija Čera par raidījumu „Noasa šķirsts 05.02.2005” Latvijas Radio.

Veicināšanas balvas saņēma:

- Ineta Priekule par rakstu „Cik atkritumu poligoni vajadzīgi Latgalei?” laikrakstā „Latgales laiks”; - Inita Sila par rakstu „Dzīvo zaļi” žurnālā „Santa” - veicināšanas balvu Ls 50 (piecdesmit lati);br> - Imants Vīksne par rakstu „Ceļinieki iznīcina ainavu” laikrakstā „Neatkarīgā Rīta Avīze” – veicināšanas balvu Ls 50 (piecdesmit lati);br> - Vents Dubrovskis par rakstu „Biodinamiska izlādēšanās” laikrakstā „Neatkarīgās Tukuma Ziņas” - veicināšanas balvu Ls 50 (piecdesmit lati);br> - Zanda Ozola par sižetu „E-vielas ” raidījumā „Bez tabu laiks”;br> - Baiba Šāberte par sižetu „Rucavas kāpas” Latvijas Radio.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu