"Coca-Cola" iegādājas kafejnīcu tīklu "Costa Coffee"

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Pasaules lielākais bezalkoholisko dzērienu ražotājs "Coca-Cola Co." piektdien paziņoja, ka tas panācis vienošanos, lai iegādātos Lielbritānijas kafejnīcu tīklu "Costa Coffee".

Uzņēmums norāda, ka "Costa Coffee" no tā Lielbritānijas īpašniekiem "Whitbread" tiks iegādāts par 3,9 miljardiem sterliņu mārciņu (4,3 miljardiem eiro).

"Karstie dzērieni ir viens no retajiem atlikušajiem segmentiem, kurā "Coca-Cola" nav globāla zīmola. "Costa Coffee" sniedz mums piekļuvi šim tirgum ar spēcīgu kafejnīcu tīklu platformu," vēsta "Coca-Cola".

Šāds lēmums pieņemts laikā, kad "Coca-Cola" un konkurents "PepsiCo" saskaras ar grūtībām palielināt atspirdzinošo dzērienu tirdzniecības apjomu, ņemot vērā satraukumu par aptaukošanos un mākslīgajiem saldinātājiem.

"Whitbread" iegādājās "Costa Coffee" 1995.gadā, un šobrīd uzņēmumam pieder aptuveni 2400 kafejnīcas Lielbritānijā un vēl apmēram 1400 visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu