"Maserati Quattroporte" tiks pie "Ferrari" dzinēja

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izskatās, ka itāļu ražotājs "Maserati" sācis uztraukties par sava luksuslimuzīna "Quattroporte" konkurētspēju, jo automobilim plānots uzstādīt arī "Ferrari" motoru.

Lieta tāda, ka "Maserati Quatroporte" tuvāko konkurentu ("Mercedes-Benz S-Klasse", "BMW 7-series", "Audi A8") dzinēju paletē ir vairāki dzinēji, arī 12 cilindru agregāti, turpretim itāļu ražotājs maksātspējīgajiem pircējiem līdz šim spējis piedāvāt tikai un vienīgi automobiļus ar 400 ZS V8 motoru.

Neoficiāla informācija liecina, ka "Maserati" tomēr domā kaut ko darīt lietas labā un, iespējams, "Quattroporte" turpmāk tiks aprīktos arī ar 5,7 litru V12 motoru no "Ferrari" noliktavu plauktiem. Tas ir agregāts, kurš pašlaik tiek uzstādīts modelim "612 Scaglietti".

"Scaglietti" motora galvenie parametri ir 540 ZS un 588 Nm. Četrvietīgā auto dinamikas rādītāji arī nav peļami: 0-100 km/h nieka 4,2 sekundēs un maksimālais ātrums virs 300 kilometriem stundā. Saprotams, ka "Quattroporte" spriganuma ziņā atpaliks no "Ferrari", taču tam vairs nevarēs pārmest, ka tas atpaliek no konkurentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu