Par Jūrmalas domes priekšsēdētāju ievēl JL pārstāvi Aizstrautu (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Jūrmalas domes ārkārtas sēdē par pašvaldības priekšsēdētāju tika ievēlēta partijas "Jaunais laiks" (JL) pārstāve Inese Aizstrauta. Aizstrauta ir dzimusi 1957.gadā. Augstāko izglītību viņa ir ieguvusi Politehniskajā institūtā Arhitektūras specialitātē, praktizējusies arī Vācijā. 1985.gadā Aizstrauta kļuvusi par Arhitektu savienības biedri, bijusi arī Latvijas teritoriālās plānotāju asociācijas dibinātāja.

Jaunievēlētā domes priekšsēdētāja 1999.gadā sākusi strādāt Jūrmalas domē par rajona arhitekti, savukārt 2001.martā apstiprināta pilsētas galvenās arhitektes amatā. Pagājušajā gadā Aizstrauta kļuva par partijas "Jaunais laiks" Jūrmalas nodaļas vadītāju. Aizstrauta vakar aģentūrai LETA stāstīja, ka piecas politiskās partijas - JL, apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK), Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), "Jūrmala - mūsu mājas" un "Mūsu zeme" - ir parakstījušas memorandu, ar kuru tās vienojās par koalīcijas izveidi. Iepriekš sadarbības iespējas tika pārrunātas arī ar Tautas partiju, kas memorandu vēl nebija parakstījusi, taču solījusi to darīt gadījumā, ja par koalīcijas izveidi vienojas minētie politiskie spēki. Partiju sadarbības mērķis ir veicināt dinamisku Jūrmalas attīstību, ievērojot uzņēmēju, investoru un pilsētas iedzīvotāju intereses, kā arī saudzējot un saglabājot unikālo Jūrmalas dabu, vērtības un simbolus, norādīts memorandā. Memorandā arī pausta pārliecība par "no labējām partijām ievēlēto deputātu spēju strādāt kopā, nepieļaujot kreisi orientētu spēku pārsvaru mūsu dzimtajā pilsētā". Sadarbības partneri sola attīstīt Jūrmalu kā kūrortpilsētu, vienlaikus ceļot tās konkurētspēju starptautiskā līmenī, piesaistot Eiropas Savienības un citu fondu līdzekļus, uzlabot uzņēmējdarbības vidi un radīt jaunas darba vietas. Kā viens no galvenajiem uzdevumiem minēta arī visu Jūrmalas rajonu attīstība un pilsētas infrastruktūras uzlabošana, kā arī latviskas vides kopšana, cienot un respektējot citas kultūras un viedokļus. Koalīcijas partneri īpašu uzmanību pievērsīšot drošas vides veidošanai Jūrmalā, sevišķi rūpējoties par alkohola, narkomānijas un azartspēļu atkarības samazināšanu jauniešu vidū. Kā ziņots, Jūrmalas domē pēc vēlēšanām ir pārstāvēti 11 partiju saraksti, no kuriem lielākā daļa tajā ieguvusi tikai vienu vietu. Vislielāko atbalstu pašvaldības vēlēšanās Jūrmalā guva "Jaunais laiks" - trīs vietas, kā arī "tēvzemieši" un politisko organizāciju apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" - katra divas vietas. Vienu vietu ieguvusi Latvijas Pirmā partija, Tautas partija, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, "Jūrmala - mūsu mājas", "Mūsu zeme", "Jaunais centrs", "Dzimtene" un Tautas saskaņas partija. Šajās pašvaldību vēlēšanās 15 deputātu vietām domē tika izvirzīts 21 partijas saraksts.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu