RNP "konsultants" Solovjovs vērsies KNAB pret žurnālistu Jāni Zvēru (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domnieks Igors Solovjovs
Rīgas domnieks Igors Solovjovs Foto: Ekrānšāviņš no video

Rīgas domes deputāts Igors Solovjovs, kurš piestrādā arī par konsultantu uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks", vērsies ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pret žurnālistu Jāni Zvēru, vēstī žurnālista ieraksts sociālajā vietnē "Facebook". 

Kā norāda žurnālists, Solovjovs uzskata, ka sižets par Rīgas domes "konsultantiem" ir politiskā aģitācija un tajā esot izpausts "komercnoslēpums".

Jau vēstīts, ka kanāls TV3 nesen gaismā cēlis kārtējo Rīgas domes deputātu, kurš par bargu naudu „konsultē” pašvaldības uzņēmumu „Rīgas namu pārvaldnieks”, bet daļu no dāsnā honorāra, ko veido visu rīdzinieku pilsētai samaksātie nodokļi, pēc tam ziedo partijai „Saskaņa”.

Igors Solovjovs izglītību ieguvis 1975.gadā kā metālapstrādes speciālists un tā arī nespēja intervijā kanālam TV3 paskaidrot, kādus padomus pašvaldības uzņēmumam sniedz.

Kopš 2006.gada Igors Solovjovs dažādām partijām ziedojis 30 000 eiro. 18 183 eiro – „Saskaņai”. Sarunas beigās Solovjovs vairs neslēpj, ka, ieņemot labi atalgoto vietu „Rīgas namu pārvaldniekā”, bija zināms – daļa naudas jāziedo „Saskaņai”. Uz jautājumu, vai tā bija oficiāla vienošanās, viņš atbild: „Mēs saskaņojām to valdē, kad [kas] bija sākumā jau partijā”. „Ja man būs alga palielināta, tad arī protams [jāmaksā]”, norāda Solovjovs.

Būdams arī Rīgas domes deputāta amatā, Igors Solovjovs pieņem lēmumus, kas skar „Rīgas namu pārvaldnieka” darbību, taču pašam viņam nešķiet, ka, pieņemot lēmumus par savu otro darba vietu, viņš būtu interešu konfliktā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu