AT atzīst par nelikumīgu Ausekļa ielas nama bēniņu privatizāciju (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākā tiesa šodien apmierinājusi Ģenerālprokuratūras prasību pirmajā no tā dēvētajām bēniņu lietām, kurās apstrīdēta vairāku Vecrīgas namu bēniņu privatizācijas likumība. Šodien tiesa atzinusi par nelikumīgu Ausekļa ielas 3.nama bēniņu privatizāciju.

Prasību prokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Guntis Akmeņkalns cēlis Ausekļa ielas nama iemītnieku Daces Štālas, Andras un Elitas Ozoliņu, kā arī Dagnijas Birzgales interesēs. Atbildētāju statusā šajā lietā ir Rīgas pilsētas Valsts un pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisija un advokāts Viljams Spure, kurš iegādājies šo īpašumu. Šodien pieņemtais tiesas spriedums 30 dienu laikā pārsūdzams Augstākajā tiesā kasācijas kārtībā. LETA jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa pērnā gada maijā prokuratūras prasību noraidīja. Par šo lēmumu Akmeņkalns iesniedza apelācijas protestu. Prasībās pret vairākiem Rīgas centra namu privatizētājiem un namu privatizācijas komisijām tiek lūgts atjaunot namu iedzīvotāju kopīpašumu uz bēniņiem un pagrabstāviem, kas privatizēti kā mākslinieku darbnīcas. Prokurors Akmeņkalns iepriekš skaidroja, ka telpas, kurās izvietotas mākslinieku darbnīcas, arī vajadzēja nodot privatizācijai un tām bija jābūt iezīmētām namu inventarizācijas lietā. Taču tas neesot izdarīts. Patlaban Augstākajā tiesā izskatīšanu gaida arī apelācijas sūdzības par spriedumu, ar kuru atzīta par nelikumīgu mākslinieku darbnīcu privatizācija Rīgā, Eksporta ielā 4. 2004.gada 1.oktobrī Rīgas apgabaltiesa apmierināja Ģenerālprokuratūras prasību, kas tika iesniegta divu privātpersonu - Ineses Kokares un Aleksandra Tjutereva - interesēs pret Rīgas pilsētas Valsts un pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisiju un Eksporta ielas mākslinieku darbnīcu privatizētāju Lailu Kelli. Pārsūdzēts arī Rīgas apgabaltiesas spriedums, ar ko 20004.gada augustā tika noraidīta Ģenerālprokuratūras prasība, kurā apstrīdēta nama Vecrīgā, Grēcinieku ielā 11, bēniņu koplietošanas telpu privatizācijas likumība un darījumi, ar kuriem pie īpašuma tikusi Saeimas deputāte Inese Šlesere (LPP). Tiesa jau pieņēmusi lēmumus arī dažās citās ar bēniņu privatizācijas likumību saistītajās lietās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu