Lužkovs Rīgā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šo dienu un rītdienu divu valstu - Latvijas un Krievijas -galvaspilsētu vadītāji pavada un pavadīs „roku rokā”. Vizīti Rīgā Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, kuru pavada plaša Krievijas galvaspilsētas delegācija, sāka ar Rātsnama apskati. Tajā viesus sagaidīja vai visa Rīgas domes vadība. Novērojām, ka nenotika bučošanās, bet smaidi un silti rokasspiedieni liecināja par redzēšanās prieku un gatavību tālākai sadarbībai.

Pēc nelielas oficiālas abu delegāciju tikšanās preses konferencē galvaspilsētu vadītāji atzina, ka Maskavas un Rīgas sadarbība ir attīstījusies tiktāl, ka var iztikt bez politiķiem.

Gundars Bojārs, Rīgas mērs: „Abu pilsētu varas iestādes vairs nav tik ļoti nodarbinātas ar attiecību nostiprināšanu, jo pilsētu departamenti, kultūras darbinieki, uzņēmēji ir šīs saites attīstījuši, balstoties uz „jumta līgumu”.”

Report.: Bojārs kā vienu no svarīgākajām Rīgas interesēm Maskavā minēja tranzīta jomu, savukārt Lužkovs akcentēja sadarbību dzīvokļu programmas īstenošanā.

Jurijs Lužkovs, Maskavas mērs: „Mēs pārstāvam galvaspilsētas valdību, bet galvaspilsētas valdība lielā mērā veicina saprašanos arī valstu līmenī, tāpēc mūs interesē ne tikai sadarbība starp pašvaldībām, bet tālāka attīstība transporta, tirzdniecības un citās ekonomiskajās jomās.”

Report.: Vissvarīgākais šīsdienas notikums delegāciju plānā bija Maskavas kultūras centra atklāšana Marijas ielā. Ēkas remonts Maskavas valdībai izmaksājis 7 miljonus dolāru. Pirms svinīgās lentes pārgriešanas abu galvaspilsētu vadītāji atzina, ka nams noteikti sekmēs tālāku dialogu starp pilsētām un kultūrām. Par to, ka tā būs, ir pārliecināti arī rīdzinieki.

Jurijs: „Obligāti jāsadarbojas Rīgai un Maskavai, tas tāpēc, lai visi dzīvotu labi, lai nebūtu naida, tad mēs visi iegūsim – gan krievi, gan latvieši, gan visi pārējie.”

Tamāra: „Jāsadarbojas visur, piemēram, tirdzniecībā. Un galvenais – lai būtu draudzība.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu