Šreka dēkas uz kinoekrāniem turpinās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms trim gadiem zaļais cilvēkēdājs Šreks un viņa draugs Ēzelis saņēma kinovēsturē pirmo "Oskaru" par pilnmetrāžas animācijas filmu. Pa šo laiku Šreka dzīve nav stāvējusi uz vietas un šonedēļ viņa dēkas uz pasaules kinoekrāniem turpināsies. Mēs prognozējam, ka tas varētu kļūt par vasaras "Kases grāvēju", jo iet pie sirds gan lieliem, gan maziem kinogājējiem.

2001.gadā zaļais cilvēkēdājs Šreks un viņa bezgala pļāpīgais draugs Ēzelis savaldzināja pasauli ar amerikāņiem netipiski ironisko humoriņu un līdz tam trīsdimensiju animācijā neraksturīgi dzīvelīgajiem tēliem. Toreiz Šreks prinča uzdevumā devās atkarot pūķim līgavu, bet beigu beigās pats apprecēja izglābto princesi, jo viņa izrādījās no šamējā sugas. Burvīgo Šreka un Ēzeļa vārdu pinkpongu aizkadrā izspēlē divi izcili komiķi – Maiks Maijerss un Edijs Mērfijs.

Maiks Maijerss, aktieris, Šreka balss: “Apmēram pusfilmu es mācījos, kā nospēlēt šo lomu un tad, kad tikko biju to apguvis, filma jau bija cauri. Bet otrajā es jau gāju dziļāk un no sirds izjautrojos. Es mīlu Ēzeli un Runci Zābakos, es gribētu ņemt viņus līdzi uz mājām, lai dzīvo pie manis.”

Edijs Mērfijs, aktieris, Ēzeļa balss: “Man patīk viņa skaļā jautrība un optimisms. Viņš ir visu laiku visoptimistiskākais ekrāna varonis, šis Ēzelis no “Šreka”.”

Otrajā daļā Šreks ar līgavu pēc medusmēneša ierodas apciemot sievas vecākus, kuriem savas balsis aizdevuši “Montī Paitonists” Džons Klīss un “Mūzikas skaņu” Marija Džūlija Endrūsa. Ieraugot jaunlaulātos, karaļvalsts iemītnieku prieks pārvēršas sarūgtinājumā... un līgavaiņa novākšanai tiek piesaistīti papildspēki – profesionāls cilvēkēdāju killers – Runcis Zābakos, kurš runā Antonio Banderasa balsī.

Antonio Banderass, aktieris, Runča Zābakos balss: “Visu savu dzīvi esmu pūlējies pilnveidot savas diedelēšanas spējas, bet neizdodas, vismaz ne tik labi kā šim puisim man aiz muguras. Bet domāju, ka dažbrīd mums visiem tas ir izdevies, piemēram, bērnībā izdīcot no vecākiem naudu sestdienas vakara ballītei... Tāpēc visiem ir skaidrs, ko dara šis kaķis. Viņš ir manipulators.”

Filmu pagaidām redzējusi tikai pirmizrādes publika Amerikā, kur oficiālā rādīšana sāksies tikai šo piektdien. Bet jācer, ka otro “Šreku” nepiemeklēs citu turpinājumu liktenis, kas izrādījušies vārgāki par pirmo, bet uz vecajiem lauriem naudiņu sakāš tik un tā. Lai to uzzinātu mums visiem gan būs stipri jāpaciešas, jo Latvijā uz lielajiem ekrāniem jautro draugu piedzīvojumi būs redzami tikai oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu