Vila Smita "dienesta" "Audi" (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Audi RSQ" nav konceptautomobilis, bet gan Holivudas pasūtījums.

Neparastā izskata "coupe", ko "Audi", kā solīts, parādīja Ņujorkas autoizstādē, būvēta speciāli zinātniski fantastiskās filmas "Es, robots" uzņemšanai. Filma tiek uzņemta pēc slavenā fantasta Aizeka Azimova tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem, un galveno lomu tajā atveidos Vils Smits. Viņa dienesta auto lomu nākotnes jeb 2035. gada notikumos savukārt pildīs "Audi RSQ". Lai gan "RSQ" izskatās, maigi izsakoties, neparasts, tipiskās "Audi" līnijas ir labi atpazīstamas, nemaz nerunājot par radiatora resti un četriem riņķiem. "RSQ" projekts Ingolštatei ir lieliska reklāma, tāpēc "Audi" labprāt piedāvā savus automobiļus dažādu kases gabalu uzņemšanai. "Ronins", "Neiespējamā misija II" un "Īsta blondīne" ir tikai zināmākie piemēri. Tomēr šajās un citās filmās piedalījās "Audi" sērijveida automobiļi, bet "RSQ" ir pirmais projekts, kas radīts īpaši vienas filmas uzņemšanai. Tā kā "I, Robot" solās būt diezgan spraiga filma, "Audi" nācās uzbūvēt arī vairākus virsbūves paraugus sasišanai attiecīgajos skatos, kā arī interjera maketu "RSQ" iekšskatu uzņemšanai. Bez tam filmā varēšot redzēt arī sērijveida "Audi" modeļus "A6" un "TT" ar pārveidotu ārieni, taču jau bez četru riņķu logotipa. "XX Century Fox" grāvējs ASV iznāks uz ekrāniem 16. jūlijā, bet Eiropu sasniegs augustā.

Autoražotāji ļoti labprāt izmanto kinofilmu iespējas savas produkcijas reklamēšanai. Spilgtākais piemērs ir filmu sērija par Džeimsu Bondu, kur sevi pierādījuši "Aston Martin" un "BMW". Krietni retāk līdz filmēšanas laukumiem tiek konceptautomobiļi, taču arī te piemēru netrūkst. Pirms Vila Smita nākotnes detektīva ādā iejutās Toms Krūzs filmā "Īpašais ziņojums" ("Minority Report"), kur pārvietojās ar futūristiska izskata "Lexus", bet vairāk nekā 20 "General Motors" konceptautomobiļu plejāde efektīgi papildināja "Demolition Man" (Silvestrs Stallone, Veslijs Snaips, Sandra Buloka) grautiņu ainas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu