Kušķa vietā par Eiroparlamenta novērotāju ievēl Šleseri (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima ceturtdien par Eiropas Parlamenta novērotāju ievēlēja Latvijas Pirmās partijas (LPP) deputāti Inesi Šleseri. Viņa varētu ieņemt novērotāja vietu bijušā partijas "Jaunais laiks" (JL) deputāta Alda Kušķa vietā, jo viņš zaudējis deputāta mandātu, kad demisionējušās JL veidotās valdības ministri atgriezās Saeimā.

Kušķis gan pauda pārliecību, ka viņš joprojām ir tiesīgs pildīt Eiroparlamenta novērotāja pienākumus, "jo runa jau ir par deputātu ievēlēšanu no deputātu vidus". Kušķis pauda pārliecību, ka šobrīd izveidojusies situācija, ka Latvijai ir desmit, nevis deviņi novērotāji Eiroparlamentā. Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre norādīja, ka tā "ir tikai Kušķa interpretācija", jo novērotāja statusa aprakstā norādīts, ka viņam jābūt pilntiesīgam Saeimas deputātam. "Kušķa kungs jau var braukt uz Eiroparlamentu, tikai diez vai Eiroparlaments viņa ceļojumus apmaksās," sacīja Ūdre. Ūdre arī pastāstīja, ka šobrīd no Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Pata Koksa gaida atbildi, vai Latvijas pārstāvji pēc 1.maija kļūs par pilntiesīgiem Eiroparlamenta deputātiem. Joprojām notiek arī juridiska izvērtēšana, vai šie deputāti varēs saglabāt Saeimas deputātu mandātu, vai tas uz laiku jānoliek. Latvijas likumi pagaidām neparedz, ka deputāts var pildīt pienākumus vienlaikus divos parlamentos. Latvijai Eiroparlamentā ir deviņi novērotāji.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu