Mītiņi ar bērnu piedalīšanos būs jāsaskaņo ar policiju (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai nepieļautu bērnu iesaistīšanu gājienos un piketos, kas nav saskaņoti ar pašvaldību, četru labējo partiju pārstāvji iesnieguši grozījumus "Bērnu tiesību aizsardzības likumā". Iesniegtie grozījumi paredz: "Ja publiskos pasākumos, sapulcēs, gājienos, piketos u.c. tiek iesaistīti bērni, tad šo pasākumu norises laiks un vieta ir jāsaskaņo ar policiju."

Šos grozījumus Saeimā iesnieguši Zaļo un zemnieku savienības deputāts Jānis Strazdiņš, Latvijas Pirmās partijas deputāte Inese Šlesere, partijas "Jaunais laiks" deputāti Ina Druviete un Jānis Reirs, kā arī apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK līderis Jānis Straume. Viens no grozījumu iesniedzējiem Strazdiņš pastāstīja, ka šādus grozījumus deputāti sagatavojuši, lai nepieļautu, ka politiskos mītiņos, piemēram, par izglītības reformu, tiek iesaistīti bērni, turklāt šos pasākumus nemaz nesaskaņojot ar pašvaldību un nodēvējot par deputātu tikšanos ar vēlētājiem. Strazdiņš sacīja, ka šādos pasākumos, kas nav saskaņoti ar pašvaldību, tiek apdraudēta bērnu drošība, jo par tiem netiek laikus informēta policija. Arī Saeimas Juridiskajā komisijā otrdien pirmajā lasījumā skatīs grozījumus par gājieniem un piketiem, kuri paredz mainīt pašreizējo kārtību, kas deputātu tikšanos ar vēlētājiem ļauj rīkot bez saskaņojuma ar pašvaldību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu