Prezidente atklās Latvijas goda konsulātu Maltā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien turpinās oficiālo vizīti Maltā, kur atklās Latvijas goda konsulātu. Par to informēja Valsts prezidenta preses dienestā.

Prezidente otrdien arī tiksies ar opozīcijas līderi Alfrēdu Santu (Alfred Sant) un piedalīsies koka stādīšanas ceremonijā Maltas prezidenta rezidences dārzā. Viņa tiksies arī ar Maltas premjerministru Edvardu Adami (Edward Fenech Adami) un viesosies Maltas brīvostā. Vīķei-Freibergai otrdien plānota intervija laikrakstam "Malta Business Weekly" un piedalīšanās Maltas un Latvijas uzņēmēju sanāksmē Maltas Tirdzniecības kamerā. Prezidente otrdien arī atklās Latvijas goda konsulātu Maltā, kur par konsulu strādās līdzšinējais konsuls Marks Antonijs Samuts (Mark Anthony Sammut). Vakarā prezidente rīko pieņemšanu, kurā uzstāsies stīgu kvartets "Diference" no Latvijas. Maltā Latviju pārstāv vēstnieks Jānis Lūsis, kas vienlaikus ir arī vēstnieks Itālijā un Sanmarīno, viņa rezidence ir Romā. Latvijai kopš 2001.gada ir arī goda konsuls Maltā - Marks Antonijs Samuts. Viņš arī vadīs jauno konsulātu. Pirmais Maltas vēstnieks Latvijā iecelts 1996.gadā, savukārt pirmais Latvijas vēstnieks Maltā akreditēts tikai 2001.gadā. Vizīte Maltā beigsies trešdien, kad Vīķe-Freiberga piedalīsies diskusijā "Mazās valstis jaunajā globalizētajā pasaulē: izaicinājumi un iespējas". Viņai plānota arī ekskursija pa Mdinas pilsētu, kas pirms kristiešu ierašanās Maltā bija salas galvaspilsēta. Kopā ar prezidenti uz Maltu devusies arī kultūras ministre Ingūna Rībena, Latvijas vēstnieks Maltā Jānis Lūsis, Rīgas mērs Gundars Bojārs, kā arī Latvijas Attīstības aģentūras vadība un uzņēmēju delegācija - ostu, kuģubūves, transporta, tūrisma un citu nozaru pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu