Pēc LPP izstāšanās JL neplāno mainīt Saeimas komisiju vadību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan Latvijas Pirmā partija (LPP) paziņojusi par aiziešanu no koalīcijas, valdību veidojošā partija "Jaunais laiks" (JL) neplāno tūlītējas izmaiņas visu Saeimas komisiju vadībā un Saeimas prezidijā. JL Saeimas frakcijas vadītājs Krišjānis Kariņš aģentūrai BNS atzina, ka izmaiņas Saeimas komisiju vadībā, kur darbojas arī LPP pārstāvji, "nebūtu auglīgas un nepieciešamas".

"Nesaredzu, ka JL būtu vēlme kaut ko pašreizējā Saeimas komisiju kārtībā vai prezidijā grozīt," sacīja Kariņš. Viņš gan uzsvēra, ka JL pēc iespējas ātrāk vēlas atgūt vairākuma atbalstu Saeimā. "JL strādās, lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu šo radušos mazākuma valdības situāciju un lai pēc iespējas ātrāk būtu vairākuma valdība," sacīja Kariņš. Viņš pauda pārliecību, ka JL sāks sarunas ar citām Saeimā ievēlētām partijām, taču uzsvēra, ka pirmās diskusijas notiks JL iekšienē un ar koalīcijas partneriem - Zaļo un zemnieku savienību un apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. Valdības veidošanas laikā starp toreiz četrām koalīcijas partijām tika sadalīti atbildīgie amati visās Saeimas komisijās. Visas lielākās Saeimas komisijas līdz šim vadījuši tikai koalīcijas pārstāvji. LPP biedri ir vairāku Saeima s komisiju vadībā. Partijas priekšsēdētājs Ēriks Jēkabsons ir Saeimas priekšsēdētājas biedrs, kā arī vada Aizsardzības un iekšlietu komisiju. Labucka vada Mandātu un iesniegumu komisiju, bet Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja ir Jevgeņija Stalidzāne. Labucka ir arī Juridiskās komisijas priekšsēdētāja biedre, bet Krišjānis Peters ir pretkorupcijas komisijas priekšsēdētāja biedrs, Paulis Kļaviņš ir Nacionālās drošības komisijas vadītāja vietnieks. Pilsonības likuma izpildes komisijas vadītāja biedrs ir LPP pārstāvis Pēteris Simsons. Simsons ir arī Budžeta un finanšu komisijas sekretārs, Inese Šlesere ir sekretāre Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, savukārt Andrejs Naglis ir Pieprasījumu komisijas sekretārs. Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sekretārs ir Dzintars Jaundžeikars. LPP pārstāvji ir arī vairāku apakškomisiju vadībā. Jau vēstīts, ka pēc gandrīz 15 mēnešu darba valdošo koalīciju trešdien nolēma atstāt LPP. Valde uzskata, ka premjers Einars Repše ("Jaunais laiks", JL) nepamatoti atlaidis Ministru prezidenta biedru Aināru Šleseru, kurš savus pienākumus pildījis pēc labākās sirdsapziņas. Partija uzskata par neiespējamu turpināt darbu valdībā. Savukārt Repše pēc šāda LPP lēmuma pauda apņēmību vadīt mazākuma valdību. Pēc LPP aiziešanas valdībā paliek JL (26 balsis), Zaļo un zemnieku savienība (12) un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (7), kuriem kopā Saeimā ir 45 vietas no 100.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu