Satiksmes drošība būs obligāts mācību priekšmets sākumskolās (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija, uzklausot dažādu ar ceļu satiksmes drošību saistītu institūciju vadītāju viedokļus, atbalstīja priekšlikumu sākumskolās kā obligātu mācību priekšmetu noteikt satiksmes drošību.

Daži deputāti Saeimas apakškomisijas sēdes laikā izteicās, ka būtu jāizveido integrēts mācību priekšmets, kurā mācītu ne tikai satiksmes drošību, bet arī citus ar bērnu drošību saistītus jautājumus. "Kas var būt svarīgāks par mūsu bērnu drošību? Arguments, ka šādu priekšmetu nevar ieviest bērnu lielās slodzes dēļ, neiztur kritiku, jo iespējams samazināt slodzi citos mācību priekšmetos," sēdē norādīja deputāte Solvita Āboltiņa (JL). Tāpat apakškomisija nolēma, ka atkārtoti tiks rīkota akcija, kuras laikā izdalīs drošības atstarotājus bērniem visā Latvijā. Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) direktora vietnieks Ģirts Robaks sēdē informēja, ka CSDD kā prioritāti šogad noteikusi bērnu izglītošanu satiksmes drošības jautājumos. Kā aģentūrai LETA norādīja Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas priekšsēdētāja Inese Šlesere (LPP), tiks arī izstrādāti grozījumi Administratīvajā pārkāpumu kodeksā, kuri noteiks, ka par šādu atstarotāju un bērnu sēdeklīšu automašīnās neizmantošanu tiks piespriesti daudz bargāki administratīvie sodi. Apakškomisija lūgs Izglītības un zinātnes ministriju nopietni izvērtēt šos jautājumus. Kā liecina CSDD sagatavotā informācija, 2003.gadā ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 14 un ievainojumus guvuši 693 bērni vecumā līdz 14 gadiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu