LEGO uzbūvē pilna izmēra Bugatti, un tas brauc

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bugatti

Pirms neilga laika labi zināmais dāņu konstruktoru ražotājs LEGO radīja par dažiem simtiem eiro iegādājamu klucīšu komplektu, no kā iespējams uzbūvēt miniatūru Bugatti Chiron. Taču pie tā dāņi neapstājās, un aizvadītajā nedēļas nogalē Itālijas Monzas F1 trasē notikušo sacensību ietvaros pasaulei atrādīja pilna izmēra Chiron, kurš turklāt brauc.

LEGO un Bugatti apliecina, ka zemākajā video redzamais nav fikcija vai apmāns. No plastmasas klucīšiem konstruētais auto patiešām brauc, un par to gādā spēka agregāts, ko veido 2304 LEGO Power Function platformas elektromotoriņi un 4032 zobrati.

Jāteic gan, ka jauda nav liela un arī attīstāmais ātrums neļaus apsteigt pat slinkāko skrējēju. Jo pretstatā 1500 zirgspēkiem, ko attīsta Bugatti Chiron W16 turbodzinējs, LEGO Chiron vidū iebūvētā motora jauda ir 5,3 ZS, bet aprēķinātais griezes moments - 92 Nm. Mašīnai, kas būvēta no vairāk nekā 1 000 000 elementiem un sver 1,5 tonnas, tas nudien nav daudz, tādēļ maksimālais ātrums tikai nedaudz pārsniedz 20 km/h. Bugatti būvētā Chiron ātrums ir vismaz par 400 km/h lielāks.

Lai vai kā, kaut LEGO Chiron būvēts tikai no 339 dažādu veidu plastmasas elementiem, tas ir pilnībā funkcionāls. Tam ir atvienojama stūre, bremžu pedālis, izbīdāms aizmugurējais antispārns, spidometrs, priekšējās un aizmugurējās gaismas, ergonomiski sēdekļi diviem cilvēkiem, bet no savienotiem trijstūra elementiem veidots "audekls" palīdzējis izveidot īstam Chiron maksimāli pietuvinātu priekšdaļas dizainu. 

Var piebilst, ka LEGO Chiron uzbūvēšanai bija nepieciešamas 13 000 stundas darba, un tā izmēģinājuma braucienu ar nedaudz vairāk nekā 20 km/h Ēra Lesīnas trasē Vācijā veica Bugatti testu pilots Endijs Voless.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu