Ko jāgaida no “Matrikss - revolūcijas"?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Supergrāvēja “Matrikss - revolūcija” pirmizrādi skatītāji vēros 5. novembrī visās pasaules lielākajās pilsētās vienlaicīgi - tā ka īpašu priekšrocību kādai konkrētai vietai nav, lai gan… labi, ka nedzīvojam Ņujorkā, kur visiem “Matriksa” faniem uz kino būs jādodas jau sešos no rīta. Pie mums tajā laikā būs jau četri pēcpusdienā. Bet pirms vispasaules “Matriksa” gājiena mums ir ekskluzīva iespēja ieskatīties, kā no saviem ekrāna varoņiem un darba kino tapšanā atvadījās Holivudas zvaigznes.

Pagājušajā nedēļā Losandželosā visi “Matriksa” varoņi sastapās vienu no pēdējām reizēm. Triloģijas noslēdzošās filmas pirmizrāde Losandželosā bija pirmais pasākums jaunuzceltajā Volta Disneja koncertzālē. Pārsvarā melni ģērbto skatītāju vidū bija gan Šārona Stouna, gan Roberts Daunijs ar ģimeni. Svētku galvenie varoņi pārsvarā bija noskaņoti uz sērīgi apcerīgas nots.

Lorenss Fišbērns, aktieris: “Es esmu priecīgs būt šeit, taču man ir dalītas jūtas par filmu un faktu, ka tā beidzas, bet tas jau bija gaidāms.”

Par aktrisi Keriju Ennu Mosu pirms “Matriksa” neviens pat lāgā nebija dzirdējis, bet tagad...

Kerija Enna Mosa, aktrise: “Viss ir mainījies, “Matrikss” sniedza man jaunu karjeru, un es esmu ārkārtīgi pateicīga, paldies, “Matriks”, paldies, Lerij un Endij Vačovski.”

Par spīti iepriekšējo divu “Matriksu” fenomenālajiem kases panākumiem un baumām, ka jaunā filma nebūt nav pēdējā, galvenās lomas atveidotājs Kianu Rīvss ir pilnīgi pārliecināts, ka ar trim filmām viņam pietiek.

Kianu Rīvss, aktieris: “Es zinu, ka mans darbs ir padarīts, bet es esmu tiešām lepns un pateicīgs, ka varēju piedalīties šajās filmās, man tās patiešām patika.”

Futūristiskās triloģijas noslēdzošajā daļā “Matrikss – revolūcija” visā filmas vairāk nekā divu stundu garumā risinās totāls karš starp cilvēkiem un mašīnām. Modernais mesija Neo dodas tieši ļaunuma sirdī – uz Mašīnu pilsētu, lai glābtu cilvēci un pēdējo reizi sastaptos ar savu ļauno pretpolu aģentu Smitu. No savas puses gan piebildīšu, ka ļoti izskatās, ka vēl nesen par brīnumbērniem dēvētajiem brāļiem Vačovskiem pietrūcis ideju, kā gaumīgi sasiet visus galus un nokārtot rēķinus savā mūsdienu eposā, un “Matriksa” pēdējie mirkļi pārvēršas prastā slaktiņā. Tāpēc labi, ka - “Matriksa” varoņu vārdiem runājot – “visam, kam ir sākums, ir arī beigas”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu