1500 Sociālo tehnoloģiju augstskolas studenti nespēs pabeigt studijas (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gandrīz 1500 Sociālo tehnoloģiju augstskolas studentiem vairs nebūs iespējas pabeigt studijas savā augstskolā. Izglītības ministrija par nelikumībām mācību iestādē atņēmusi licenci vienai mācību programmai.

Sociālo tehnoloģiju augstskolas studenti uzskata, ka ir nokļuvuši cietēju lomā. Savu sāpi par netaisnību viņi pauda piketā pie Izglītības un zinātnes ministrijas ēkas. Ministrijas licencēšanas komisija anulējusi licenci juristu apmācības programmai, un studentiem nu esot jāmeklē kāda cita augstskola, kur pabeigt savas studijas.

Mums gribējās šeit pabeigt. Kad stājāmies, tad viss bija kārtībā. Mēs par to pārliecinājāmies, ka būs derīgi diplomi. (Sarma)

Mēs neesam vainīgi, ka te iet kādas cīņas. Lielākie cietēji esam mēs, studenti.

Report.: Sociālo tehnoloģiju augstskola bija noslēgusi līgumu ar Baltijas Krievu institūtu, ja gadījumā notiek kas neparedzēts. Taču studenti arī šo augstskolu nevēlas apmeklēt.

A kāda garantija, ka BKI nebūs nākamais šādā situācijā. Kur garantija, ka BKI gribēs mūs pieņemt 2. kursā. (Anita)

Report.: Augstākās izglītības departamenta vadītājs Jānis Čakste uzskata, ka nevajadzētu būt kādām problēmām ar studentu pāriešanu uz citām mācību iestādēm. Jāpiebilst, ka arī studenti nevarēja nosaukt kaut vienu gadījumu, kad būtu atteikts studēt kādā citā augstskolā. Jānis Čakste apsolīja, ka pats piezvanītu augstskolas vadībai, ja atklātos kāds atteikums. Taču studenti pat šādam atbalstam spītīgi turas pretī un vēlas studēt tikai savā Sociālo tehnoloģiju augstskolā.

Es negribu, lai mani ar zvanu kāds pavirzītu, nav man vairs tas vecums.

Report.: Studenti apšaubīja, ka arī citās augstskolās mierīgi varētu pabeigt savas studijas. Viņi uzskata, ka arī tajās var atklāties kas nelikumīgs. Arī Jānis Čakste lika nojaust, ka privātajām augstskolām nākotnē draud milzu pārmaiņu laiki.

Jūs gribat teikt, ka nē! Viss pārējās augstskolas ir kristāltīras, labas?

Gribētu cerēt, ka tā ir. Bet ja tiks konstatēti pārkāpumi – sods jāsaņem.

Report.: Licenci augstskolai anulēja par vairākiem likumpārkāpumiem. Galvenais iemesls bija tas, ka tiesību zinātņu četrgadīgajā programmā augstskolas vadība bija radījusi iespēju studentiem diplomu iegūt divarpus gados. Tas neesot pareizi, turklāt neesot bijis saskaņots ar licencēšanas komisiju. Savukārt Sociālo tehnoloģiju augstskola ir pārliecināta, ka licence atņemta nepamatoti, un gatava par savu taisnību arī tiesāties.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu